Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Χωρίς ηλεκτρική ενέργεια πάνω από 600 εκ. άνθρωποι στην Ινδία!


Η ενεργειακή κρίση στην Ινδία έχει εξαπλωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όταν κατέρρευσε το σύστημα ηλεκτροδότησης στη νοτιανατολική Ινδία, αφήνοντας περισσότερους από 600 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ηλεκτρική ενέργεια. 
Η διακοπή ρεύματος την περασμένη Τρίτη έχει προκαλέσει ανησυχίες για τις απαρχαιωμενες υποδομές της Ινδίας καθώς και την ανικανότητα της κυβερνησης να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας. Σύμφωνα με την Guardian, η βλάβη στο ανατολικό δίκτυο κατέρρευσε για πολλές ώρες και η αδυναμία επιδιόρθωσης των ζημιών προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε 600 εκατομμύρια ανθρώπους. 
Οι φωτεινοί σηματοδότες στο Νέο Δελχί τέθηκαν εκτός λειτουργίας, καθώς επίσης διακοπή υπήρχε και στο μετρό της πόλης όπου εξυπηρετεί 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους την ημέρα. Η νέα διακοπή ρεύματος επηρέασε 13 πολιτείες της Ινδιας, δηλαδή πληθυσμό μεγαλύτερο από αυτόν ολόκληρης της ΕΕ. 
Οι ενεργειακές ανάγκες της Ινδιας δεν καλύπτονται τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την Κεντρική ηλεκτρική Αρχή της Χώρας υπάρχει ενεργειακό έλλειμα της τάξεως του 8% τους τελευταίους μήνες. Η κατάσταση επιδεινώθηκε μετα από τους αδύναμους μουσώνες που δεν επαρκούσαν για την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας. 
Τέλος, σύμφωνα με την Guardian, Η οποιαδήποτε σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρισμού αποτελεί πολυτέλεια για πολλούς Ινδούς, αφού Το 1/3 των νοικοκυριών στη χώρα δεν έχει επαρκή ηλεκτρισμό, ούτε για να ανάψει μια λάμπα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου