Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Οι ΗΠΑ ψάχνουν δικαιολογίες για στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία, υποστηρίζουν τα κινέζικα ΜΜΕ

Κινεζικά κρατικά Μέσα Ενημέρωσης κατηγορούν τον Πρόεδροςτων ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα χημικά όπλα της Συρίας ως δικαιολογία για ενδεχόμενο στρατιωτική παρέμβαση.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua υποστηρίζει ότι η παρέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία σε περίπτωση χρήσης χημικών στην περιοχή είναι δικαιολογία, δηλώνοντας: "Για άλλη μια φορά, οι δυτικές δυνάμεις προσπαθούν να βρουν δικαιολογίες για να επέμβουν στρατιωτικά".

Η Κίνα και η Ρωσία έχουν μπλοκάρει τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών να επιβάλει κυρώσεις στη Συρία.

Τα σχόλια του πρακτορείου Xinhua δεν είναι μια επίσημη δήλωση, αλλά αυτό αντανακλά τους φόβους μεταξύ των κομμουνιστών ηγετών της Κίνας ότι η Δύση θέλει θα προσπαθήσει την αλλαγή του καθεστώτος στη Συρία με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής δράσης.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων από τη Συρία θα αλλάξες τον τρόπο σκέψης του για παρέμβαση στην κρίση.

Σε σχόλιο του, το  Xinhua επέκρινε τις παρατηρήσεις ως «επικίνδυνες και ανεύθυνες» και δήλωσε ότι αυτό θα επιδεινώσει τη σύγκρουση, μειώνοντας τις πιθανότητες μιας πολιτικής διευθέτησης. 

Υποστήριξε επίσης ότι οι «ξένες σταυροφορίες» από δυτικές χώρες απλώς θα οδηγήσουν σε περισσότερη βία και μίσος στη Συρία, επισημαίνοντας τα παραδείγματα άλλων παρεμβάσεων στη Σομαλία, το Ιράκ και τη Λιβύη. 
Η Κίνα επιμένει ότι η κατάπαυση του πυρός και η αιγίδα του ΟΗΕ  ως διαμεσολάβηση παραμένουν οι καλύτεροι τρόποι για να σταματήσουν τα δεινά της Συρίας.

Πηγή: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου