Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Οι "ξεχασμένες" χώρες του κόσμου!

Σουρινάμ, Νότια Αμερική
 Η Σουρινάμ, πρώην ολλανδική αποικία έγινε χωνευτήρι εθνοτήτων, όπου αυτόχθονες πολιτισμοί σμίγουν με βρετανικές, ολλανδικές, κινέζικες, ινδικές και ινδονησιακές επιρροές. Η πρωτεύουσα, Παραμαρίμπο, διατηρεί κάποια ωραία ολλανδική αποικιακή αρχιτεκτονική, αλλά η φύση είναι ένα πραγματικό στολίδι της χώρας, όπου τα Raleighvallen Nature Reserve και Brownsberg Nature Reserve είναι γνωστά για την πλούσια πανίδα και χλωρίδα τους. Συνορεύει με την Γουιάνα και τη Γαλλική Γουιάνα, όπου και αυτές οι δύο χώρες δεν είναι γνωστές.
Σάο Τομέ και Πρίνσιπε

Θα σας άρεσε ένα τμήμα της Καραϊβικής ακριβώς έξω από την ακτή της Αφρικής; Τα δύο ήσυχα νησιά που απαρτίζουν το μικρότερο έθνος της Αφρικής είναι η αντίθεση όλων των πραγμάτων Αφρικής. Λίγοι άνθρωποι έχουν ακούσει για αυτά, και ακόμη λιγότεροι τα έχουν επισκεφθεί, αν και υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τη γοητεία τους. Υπάρχουν μίλια από ερημικές παραλίες, κρυστάλλινα νερά για εξαιρετικές και ανεξερεύνητες καταδύσεις, ακανόνιστα πετρώματα και πλούσια δάση.
Υπάρχει επίσης μια καφετέρια με χαλαρούς ρυθμούς με εξαιρετικό καφέ, νόστιμα φρέσκα φρούτα και θαλασσινά.

Κομόρες, Αφρική

Οι Κομόρες ήταν ένας παραδοσιακός σταθμός για τα πλοία Africa's Cape of Good Hope της Αφρικής. Η αφάνεια ήρθε με την κατασκευή της διώρυγας του Σουέζ, ενώ σήμερα υπάρχουν μόνο 25.000 επισκέπτες κάθε χρόνο. Συνορεύει με τις Σεϋχέλλες και το Μαυρίκιο, οι Κομόρες θα μπορούσε να είναι ένα τροπικό ειδύλλιο μέρος, όμως οι 20 απόπειρες πραξικοπήματος από την απόκτηση της ανεξαρτησίας από τη Γαλλία το 1975 προκαλούν πολλές αναταραχές. 
 
Τόγκο, Αφρική

Το Τόγκο βρίσκεται στο δυτικό μέρος του αφρικανικού έθνους. Στην πρωτεύουσα, Λομέ, συναντούμε με μια σειρά από παραλίες με φοίνικες, αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα συναντήσουμε βαθιές κοιλάδες και ψηλά βουνά. Το Τόγκο μπορεί να είναι όλα τα πράγματα για όλους τους ανθρώπους - μπορείτε να κάνετε windsurfing στη λίμνη Τόγκο μία ώρα και στη συνέχεια να κάνετε φάρμακα βουντού.

Ναούρου, Ειρηνικός

Υπήρξε μια εποχή που το μικρό αυτό νησί, το Ναούρου, ήταν μια από τις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη σε κατά κεφαλήν εισόδημα, αφού οι κάτοικοι του γίνονταν πλούσιοι της από την αφθονία των αποθεμάτων φωσφόρου. Σήμερα, το αποθέματα του φωσφορικού άλατος έχουν τελειώσει με αποτέλεσμα να εγκαταληφθούν τα ορυχεία. Το απογυμνωμένο τοπίο του Ναούρου προκαλεί μια μελαγχολία - ένα απόκρημνο, άδενδρες σεληνιακό τοπίο, μερικά εκπληκτικά πράσινα βράχια και ένα ανεμοδαρμένο ωκεανό γεμάτο με θαλασσοπούλια swooping.


 
Νιούε, Ειρηνικός


Στο Νιούε, ένα πολύ μικρό νησί που βρίσκεται 600 χιλιόμετρα από το πλησιέστερο χώρα που συνορεύει, οι επισκέπτες είναι τόσο λίγοι που υπάρχουν μόνο δύο εισερχόμενες πτήσεις κάθε εβδομάδα (από Auckland, Νέα Ζηλανδία, και Απία, Σαμόα). Αυτό το νησί δεν αποτελεί τον κλασικό παράδεισος των παραλιών του Ειρηνικού, αφού υπάρχουν λίγες παραλίες.  Όμως υπάρχει μια φανταστική σπηλιά για εξερεύνηση μέσω του χάσματος Vaikona και Togo
, και αφού το νησί δεν έχει ποτάμια να εκβάλουν στη θάλασσα, η ορατότητα για τους δύτες είναι εξαιρετική.


Κουβέιτ, Μέση Ανατολή

Το Κουβέιτ δεν είναι γνωστός προορισμός, κυρίως επειδή συνορεύει με το Ιράκ και τη Σαουδική Αραβία. Σε όσους αρέσουν τα αστραφτερά εμπορικά κέντρα της Μέσης Ανατολής και οι αυτοκινητόδρομοι τεσσάρων λωρίδων, είναι ένας καλός λόγος να επισκεφτούν το Κουβέιτ. Μακριά από την πόλη του Κουβέιτ, μπορείτε να ανεβείτε 145 μέτρα, στο υψηλότερο σημείο της χώρας στο Ridge Mutla, ή να δείτε το προάστιο του Al-Ahmadi, όπου είναι η γενέτειρα περιοχή της βιομηχανίας πετρελαίου του Κουβέιτ.



Κιργιστάν
 
Το Κιργιστάν αποτελεί μια από τις πιο ορεινές χώρες με τα υψηλότερα βουνά. Αυτή η πρώην σοβιετική δημοκρατία περιέχει τα υψηλότερα και πιο απότομα βουνά της Κεντρικής Ασίας. Η ψηλότερη κορυφή της είναι σχεδόν 7.500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το πρόβλημα είναι ότι, το Κιργιστάν, έχει τίποτε άλλο, δεν έχει πόρους και τουριστική υποδομή. Για αυτό το λόγο θα ήταν καλό, οι επισκέπτες να κατευθύνονται κατευθείαν στη σχετικά πιο ανεπτυγμένη λίμνη Issyk-Kul, τη δεύτερη υψηλότερη λίμνη στον κόσμο, όπου μπορούν να κάνουν πεζοπορία στην περιοχή.


Λευκορωσία

Η Λευκορωσία αποτελεί την τελευταία χώρα όπου έπεσε η δικτατορία στην Ευρώπη. Αν θέλετε να θυμηθείτε όλα τα πράγματα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, επισκεφτείτε την πρωτεύουσα, Μινσκ, που είχε καταστραφεί ολοσχερώς στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ξαναχτίστηκε σε ένα σταλινικό σχέδιο.
Το φυσικό μεγαλείο είναι άλλος ένας λόγος που την κάνει γνωστή. Υπάρχει το Εθνικό Πάρκο Belavezhskaja, στα σύνορα της Πολωνίας, που είναι το μεγαλύτερο αρχέγονο δάσος της Ευρώπης, μια παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO και το σπίτι του ευρωπαϊκό βίσωνα, το μεγαλύτερο θηλαστικό της ηπείρου.

Πηγή: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου