Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Αφιέρωμα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες: Συνέντευξη Γ.Βαρβεράκη: «Να πατήσουμε στις επιτυχίες του χθες και του σήμερα και για ένα καλύτερο αύριο»

Ο Γιώργος Βαρβεράκης είναι μόλις δύο χρόνια στο «τιμόνι» της εθνικής ομάδας ποδηλασίας πίστας και δρόμου, ωστόσο η παρουσία του στη θέση αυτή έχει συνδυαστεί με την ανοδική πορεία του αθλήματος στη χώρα μας. 

Στο Λονδίνο και στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες, τα ελληνικά πεντάλ έχουν στόχο να ανεβάσουν τον πήχη ακόμη περισσότερο με την είσοδό τους στην οκτάδα των αγωνισμάτων στα οποία λαμβάνουν μέρος, ενώ διευκρινίζει ότι το μέλλον το αθλήματος θα πρέπει να στηριχθεί πάνω στις επιτυχίες του παρόντος.

«Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και πιστεύω ότι την ημέρα των αγώνα θα είμαστε σε θέση να δείξουμε τις πραγματικές δυνατότητες που έχει η ελληνική ποδηλασία πίστας. Η αλήθεια είναι ότι ποδηλατικά στη χώρα μας είμαστε αρκετά πίσω, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει άλματα προόδου και αυτό φαίνεται από τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών στα Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Στόχος είναι καταρχήν να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας να καταρρίψουμε τα Πανελλήνια ρεκόρ, να μπούμε μέσα στην οκτάδα και τώρα με βεβαιότητα μπορώ να πω να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο», είπε ο Γιώργος Βαρβεράκης, ο οποίος λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί μια από τις ομορφότερες και πιο εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του Λονδίνου.

«Οι Άγγλοι παραδοσιακά στην ποδηλασία κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά, το ποδηλατοδρόμιο στο Λονδίνο είναι ένα κόσμημα, ένα εξαιρετικό στάδιο που θα δώσει τη δυνατότητα στους αθλητές να βγάλουν τις πραγματικές τους δυνατότητες θα κάνουν επιδόσεις θα έχουμε πολλά ρεκόρ και ελπίζουμε οι Έλληνες αθλητές θα είναι μέρος των επιτυχιών αυτών».

Όσο για την επόμενη ημέρα μετά τους Αγώνες του Λονδίνου τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκινάς μια προετοιμασία δεν πρέπει να έχει τέλος παρά μόνο αρχή. Δεν σας κρύβω ότι ήδη έχω αρχίσει να κάνω τον προγραμματισμό για την επόμενη τριετία, τετραετία που θα κορυφωθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, είναι σημαντικό να πατήσουμε στις επιτυχίες του χθες, στις ελπίδες και στις επιτυχίες που ελπίζουμε να έρθουν σήμερα για να κάνουμε το αύριο ακόμα καλύτερο. Θέλει δουλειά, πολύ δουλειά και αυτοσυγκέντρωση μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες για να το δούμε σαν μια νέα αρχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου