Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Οι 10 καλύτεροι προορισμοί εναλλακτικών δραστηριοτήτων στην Ευρώπη!

Αν επιθυμείτε να συνδυάσετε τις διακοπές σας με πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες, παρακάτω παρουσιάζουμε τους 10 καλύτερους προορισμούς σε όλη την Ευρώπη:

Ορεινή ποδηλασία στην Αυστρία

Ίσως δεν είναι η πρώτη χώρα που έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε της ορεινής ποδηλασίας στην Ευρώπη, αλλά η Αυστρία έχει μερικά όμορφα μονοπάτια, σε απόσταση αναπνοής από τα μεγάλα αεροδρόμια. Το χωριό Ellmau βρίσκεται στα 2.700 πόδια και στη μέση του Wilder Kaiser και του Hartkaiser. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διαδρομές όπως στο freeride, στο cross country και στο στενό singletrack όπου ένα τελεφερίκ μπορεί να σας μεταφέρει πίσω αν χρειαστείτε βοήθεια.

Ιππασία στην Ιταλία

Το μεγαλύτερο τμήμα της περιοχής Cilento, νότια της Νάπολης, είναι ένα εθνικό πάρκο με εκπληκτικά τοπία, όπου γίνεται ιππασία σε μονοπάτια μέσα από αρχαία χωριά, ελαιώνες, παράκτια μονοπάτια και άγριες ​​κορυφές λόφων. Οι διαδρομές που προσφέρονται είναι κατάλληλες για αρχάριους αλλά και για προχωρημένους αναβάτες, αλλά  και για εκείνους που επιθυμούν να γνωρίσουν περισσότερα από τον ιταλικό πολιτισμό. Στο Αγρόκτημα I Moresani, που φημίζεται για τα βιολογικά και σπιτικά προϊόντα του παρέχονται τα γεύματα και η στέγαση.

Surf και γιόγκα στην Πορτογαλία

Το Surf Algarve βρίσκεται σε μια απομονωμένη κοιλάδα κοντά στο χωριό του Aljezur στη δυτική Πορτογαλία, όπου οι επισκέπτες διαμένουν σε κοινές σκηνές. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να είναι φιλικό προς το περιβάλλον, για παράδειγμα το νερό θερμαίνεται από τον ήλιο και υπάρχει οργανικός λαχανόκηπος. Η κατασκήνωση προσφέρει δύο φορές την ημέρα συνεδρίες γιόγκα, είτε στην παραλία ή στο στρώμα για τη γιόγκα, καθώς και μαθήματα σέρφινγκ. Με άλλα λόγια, αν δεν μπορείτε να ευθυγραμμίσετε τα τσάκρα σας εδώ τότε ήρθε η ώρα να βρείτε ένα άλλο χόμπι.
 

Πολλαπλές δραστηριότητες στη Σαρδηνία

Το Lemon House στη Ogliastra, στην ανατολική ακτή του νησιού διοικείται από δύο λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας και αναρρίχηση που είναι περισσότερο από πρόθυμοι να μεταδώσουν τις γνώσεις τους καθώς και τις συμβουλές για πεζοπορίες και ταξίδια με καγιάκ. Το σπίτι σφύζει από ζωή με την αγάπη της σωματικής δραστηριότητας.

Κωπηλασία με κανό στη Σουηδία
 
Στην περιοχή της λίμνης Dalsland στη Σουηδία, προσφέρεται ένας τέλειος συνδυασμός της άγριας περιπέτειας και μέσαίας δραστηριότητα. Ταξίδια στη φύση επτά ημερών και έξι νυχτών που σας αφήνει ελεύθερο να προσαρμόσετε τη διαδρομή σας ανάλογα με τον ενθουσιασμό και την φυσική σας κατάσταση. Η διαμονή κάθε νύχτα κάτω από τα αστέρια στα σημεία κάμπινγκ και με τις φωτιές προσθέτουν μια πινελιά της Bear Grylls στη διαδικασία.

Ποδηλασία στη Γαλλία
 
Το Cyclomundo προσφέρει μια ξεκούραστη διαδρομή ποδηλασίας περνώντας από  τις τρεις κύριες λίμνες των Άλπεων -
Geneva, Annecy και Bourget. Η διαδρομή γίνεται κοντά σε μονοπάτια του ποταμού, έτσι ώστε να απολαύσετε την ομορφιά του τοπίου - και τα καφενεία των πόλεων.


Κολύμβηση με δελφίνια στις Αζόρες

Το Dolphin Connection έχει ένα πραγματικό ενδιαφέρον για την διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων, ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες να αναπτύξουν τις γνώσεις τους για το περιβάλλον και τη θαλάσσια βιολογία, και παροτρύνοντας τους να κολυμπήσουν με δελφίνια. Τα ταξίδια αυτά περιλαμβάνουν πέντε εκδρομές με βάρκα, καθώς και καθοδήγηση για το πώς να αναπτύξουν αυτοπεποίθηση στα ανοιχτά νερά.

Kitesurfing στην Ισπανία

 Μπορείτε να χαλαρώσετε κοντά σε μια παραλία όλη την ημέρα, αλλά πού είναι η διασκέδαση σε αυτό; Το Kitesurf Tantrum που βρίσκεται στην ηλιόλουστη αλλά και με πολλούς αέρηδες πόλη της Tarifa στην νοτιο-δυτική ακτή της Ισπανίας υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες να ασχοληθούμε με αυτό το άθλημα. Προσφέρονται μαθήματα όπου μέσα σε μια εβδομάδα απεριόριστης διδασκαλίας σας υπόσχεται να μάθετε το άθλημα γρηγορότερα.


Πεζοπορία στη Ρουμανία

 Οι πεζοπόροι που αναζητούν μια διαφορετική πρόκληση από ό, τι οι Άλπεις, για αυτό και προτιμούν την περιοχή Fagaras. Η πεζοπορία στα βουνά προσφέρει εκπληκτική θέα των παγωμένων λιμνών και των απότομων κοιλάδων. Το Walks Worldwide προσφέρει οκτώ ημερών ταξίδι με διαμονή σε ορεινά καταφύγια και δύο ημέρες πεζοπορία στο εθνικό πάρκο Piatra Craiului.

Βόρειο Σέλας στη Φινλανδία
 
Για τους ρομαντικούς τύπους, δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι τα βάθη του χειμώνα, προκειμένου να παρακολουθήσετε το βόρειο σέλας. Ταξιδέψτε στο απομακρυσμένο χωριό της Φινλανδίας, Nellim, και περάσετε το βράδυ σας ψάχνοντας τους ουρανούς, ενώ τα πρωινά θα κάνετε πεζοπορία σε εκατοντάδες στρέμματα άγριας φύσης, σταματώντας για πικ-νικ που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα.

Πηγή: Guardian
Επιμέλεια: Νίκη Κότσαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου