Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Α. Μέρκελ για την Ελλάδα: "Σημαντική κάθε μέρα που περνά"

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, ότι "κάθε μέρα μετράει τώρα" για την Ελλάδα αν θέλει να ενισχύσει πραγματικά τις προσπάθειές της και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

"Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε μέρα μετράει για να ενισχυθούν πραγματικά οι προσπάθειες και να εφαρμστεί το πρόγραμμα", δήλωσε η Μέρκελ στη δημόσια τηλεόραση ARD, μετά τη συνέντευξη για την εμπιστοσύνη που έδωσε τσον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

"Αυτά τα τελευταία δύο έτη και έξι μήνες, η εμπιστοσύνη έχει μειωθεί σημαντικά", είπε. "Περιμένουμε την έκθεση της τρόικας" (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), πρόσθεσε. "Όπως και άλλοι, είπα στον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι υπάρχουν πολλά ακόμα πράγματα που πρέπει να κάνουν."

Ενώ στο πλαίσιο των Συντηρητικών-Φιλελευθέρων συνασπισμού μερικοί μιλούν ανοιχτά για αποχώρηση της χώρας από την ευρωζώνη ή  είναι επιφυλακτικοί σχετικά με μια πιθανή λύση για την κρίση. Ωστόσο, η Μέρκελ δήλωσε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε μια αποφασιστική φάση και ότι όλοι θα πρέπει να δίνουν σημασία στα λόγια τους.

Πηγή: Le Figaro 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου