Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Προκλητικές δηλώσεις για το βιασμό από Αμερικανό Γερουσιαστή και οι πιέσεις να εγκαταλείψει την εκλογική μάχη

Ο Τοντ Ακίν,  Δημοκρατικός γερουσιαστής μετά από τις προκλητικές δηλώσεις που έκανε για το βιασμό, ότι δηλαδή οι γυναίκες δεν μπορούν να μείνουν έγκυες από έναν πραγματικό βιασμό, αγνόησε και την άμεση έκκληση από τον Μιτ Ρόμνεϊ να εγκαταλείψει την εκστρατεία του για τη Γερουσία του Μισούρι πριν την έναρξη των αμερικανικών εκλογών.

Ο Ακίν, ωστόσο, περιέγραψε την πίεση που του ασκήθηκε να εγκαταλείψει την κούρσα για τη Γερουσία, για την οποία έχει επιλεγεί μόνο μία εβδομάδα πριν, ως «υπερβολική αντίδραση» και ότι η προθεσμία επιλογής περάσει.

Ο Ρόμνεϊ, ο οποίος είχε καταγγείλει στο παρελθόν τα σχόλια του Ακίν για βιασμό, αλλά δεν είχε προτρέψει το Κογκρέσσο να τον εκτοπίσει.

Μια ομάδα νομοθετών του Μισούρι ενημέρωσε τον Ακίν ότι μπορεί να εγκαταλείψει τη μάχη για τη Γερουσία μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, ωστόσο ο Άκιν αρνήθηκε πράγμα που δυσαρέστησε τα ανώτερα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Μιλώντας ζωντανά στον Mike Huckabee σε ραδιοφωνική εκπομπή την Τρίτη, ο Ακίν είπε ότι είχε λάβει μεγάλη στήριξη από υποστηρικτές της βάσης, συμπεριλαμβανομένων των δωρεών, και αυτό λειτούργησε ως αντίβαρο για την απόσυρση της υποστήριξης από τους Ρεπουμπλικανικούς ηγέτες. «Εγώ έκανα λάθος μόνο μια λέξη σε μια πρόταση για μια μέρα», είπε ο Ακίν. Ο Ακίν είχε ισχυριστεί ότι οι γυναίκες μπορούν να αποτρέψουν την εγκυμοσύνη σε περιπτώσεις "νόμιμου βιασμού".


Σύμφωνα με τη νομοθεσία των εκλογών, ο Ακίν δε θα αντιμετώπιζε  οικονομικές κυρώσεις, αν είχε αποσυρθεί την Τρίτη, και το κόμμα θα ήταν ελεύθερο να επιλέξετε μια εναλλακτική λύση. Η επόμενη ημερομηνία για την απόσυρση θα είναι 25 Σεπτεμβρίου, αλλά αυτό θα απαιτούσε δικαστική απόφαση για να του επιτρέψει τον εγκαταλείψει τον αγώνα. Φεύγοντας τον Σεπτέμβριο θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουν σημαντικές οικονομικές κυρώσεις, όπως την επιστροφή του κόστους της επανεκτύπωσης ψηφοδελτίων ή άλλο υλικό εκλογές.


Πηγή: Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου