Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Από δολοφόνος και τρομοκράτης, στις πισίνες των Παραολυμπιακών Αγώνων!


Ο Σεμπαστιάν Ροντρίγκεζ, ο οποίος φυλακίστηκε για τη συμμετοχή του σε αριστερές τρομοκρατικές επιθέσεις, αγωνίζεται για  το 13ο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο.
Το 1985, μετά τη σύλληψή του για τη δολοφονία ενός ισπανού επιχειρηματία, ο Σεμπαστιάν Ροντρίγκεζ καταδικάστηκε σε 84 χρόνια φυλάκιση για τη συμμετοχή του στη δολοφονία και άλλες αριστερές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ωστόσο, ο Ισπανός συμμετέχει στους Παραολυμπιακούς αγώνες στην ελεύθερη κολύμβηση,  σε μια προσπάθεια να κερδίσει το 13ο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Ροντρίγκες,που τώρα είναι 55 ετών, προτιμά να μην μιλά για την εποχή που υπήρξε μέλος του GRAPO, μια άκρως αριστερής ένοπλης ομάδας που σύμφωνα με την ΕΕ αναφέρεται ως τρομοκρατική οργάνωση. "Για το μόνο που θέλω να μιλήσω τώρα είναι για τον αθλητισμό", είπε το 2000, όταν το βίαιο παρελθόν του έγινε γνωστό μετά Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνεϋ, στο οποίο κέρδισε πέντε χρυσά μετάλλια και έσπασε τέσσερα παγκόσμια ρεκόρ.

Ο Ισπανός έχασε και τα δύο του πόδια, ενώ ήταν στη φυλακή μετά  απεργία πείνας  432 ημέρών, αλλά είχε πει στους υπεύθυνους των Παραολυμπιακών Αγώνων ότι είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα. Παρά τις εκκλήσεις για να του αφαιρεθούν τα μετάλλια, η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή έκρινε ότι δεν είχε παραβεί κανένα κανόνα παιχνίδια και θα έχει το δικαίωμα να διατηρήσει τα βραβεία του.

«Αν αρχίσουμε να χτυπάμε τους αθλητές, λόγω της πολιτικής και προσωπικής ζωής ή ηθικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων τους, μπαίνουμε σε πολύ βαθιά νερά," είχε δηλώσει μια εκπρόσωπος από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ εκείνη την εποχή. 

Ο Ροντρίγκεζ περιέγραψε την ατμόσφαιρα στους Αγώνες ως εκπληκτική καθώς και δήλωσε. "αισθάνονται ότι μπορούν να τα καταφέρουν και ότι είναι 100% αθλητές".

Πηγή: Guardian


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου