Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

24 νεκροί από έκρηξη σε διυλιστήριο πετρελαίου της Βενεζουέλας.

Έκρηξη συγκλόνισε το  διυλιστήριο πετρελαίου Amuay στη βορειοδυτική Βενεζουέλα, σκοτώνοντας 24 άτομα, συμπεριλαμβανομένου κι ενός 10χρονου αγοριού, δήλωσε ένας υπάλληλος της Βενεζουέλας.

Τουλάχιστον 82 άτομα εισήχθησαν στο νοσοκομείο, όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Αντιπρόεδρος στην τηλεόραση της Βενεζουέλας.

"Οι άνθρωποι είναι πολύ φοβισμένoι. Θα εκκενώσουν τις περιοχές που έπρεπε να εκκενωθούν, ωστόσο η κατάσταση εντός του διυλιστηρίου, όπως λένε οι τεχνικοί, ελέγχεται", δηλώνουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το περιστατικό συνέβη στις 1:11 π.μ. όταν «είχαμε μια απελευθέρωση του φυσικού αερίου η προέλευση του οποίου πρόκειται να καθοριστεί," δήλωσε ο Rafael Ramirez, πρόεδρος της κρατικής εταιρείας πετρελαίου PDVSA. "Το αέριο παρήγαγε ένα σύννεφο, που στη συνέχεια εξερράγη και προκάλεσε πυρκαγιές σε τουλάχιστον δύο δεξαμενές του διυλιστηρίου και στις γύρω περιοχές."

Η έκρηξη κατέστρεψε την υποδομή του διυλιστηρίου και τα κοντινά σπίτια. Το διυλιστήριο είναι ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου.


Το έθνος έχει δυναμικότητα διύλισης άνω του 1 εκατομμυρίου βαρέλιών ημερησίως, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚ. Τα έσοδα από το πετρέλαιο της Βενεζουέλας αντιπροσωπεύουν περίπου το 94% των εσόδων από τις εξαγωγές της χώρας, περισσότερο από το ήμισυ των ομοσπονδιακών εσόδων του προϋπολογισμού και περίπου το 30% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, λέει ο ΟΠΕΚ.

Η χώρα της Νότιας Αμερικής στέλνει ένα μεγάλο ποσοστό των εξαγωγών της προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την Energy Information Administration των ΗΠΑ.

Πηγή: CNN 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου