Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Μαγική διαμονή σε "πλωτή" κατοικία στο Κασμίρ της Ινδίας!

Ξεχάστε τα ξενοδοχεία, η διαμονή σε πλωτές κατοικίες είναι η πιο συνήθης κατά την επίσκεψη στo Kashmir της Ινδίας.

Πολλοί από τους τουρίστες συρρέουν στην γραφική λίμνη Dal και τη γειτονική λίμνη Nagin στην πρωτεύουσα του καλοκαιριού, το Σριναγκάρ.

Στο νερό είναι πάνω από 1.200 ξύλινα σκάφη αγκυροβολημένα. Μερικά από αυτά είναι πλωτά ξενοδοχεία, στολισμένα στο έπακρο για την προσέλκυση τουριστών.

Μοιάζοντας με κουκλόσπιτα, αυτά τα ξενοδοχεία αποτελούν μια μίξη ενός βρετανικού τύπου σκάφους του 20ου αιώνα με πολλές ινδικές πινελιές.

Οι Βρετανοί αποικιοκράτες ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν τις κατοικίες στο Κασμίρ σαν ξενοδοχεία, αφού απαγορεύθηκε σε αλλοδαπούς η αγορά γης για να κατασκευάσουν θέρετρα.

Σήμερα, οι διακοπές σε μία από αυτές τις κατοικίες στο Κασμίρ αποτελεί μια γαλήνια, ρομαντική και ήσυχη διαμονή.

Για να βρεις την τέλεια κατοικία όμως, απαιτείται υπομονή, διαπραγματεύσεις, μια αίσθηση του χιούμορ.


Σκάφη "Hyped vessels"

Μερικοί τουρίστες επιλέγουν την κατοικία τους στο Κασμίρ από μια ιστοσελίδα ή στα τουριστικά γραφεία της κυβέρνησης.

Οι πλωτές κατοικίες χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με τις παροχές που προσφέρουν. Χωρίζονται στις κατηγορίες "
Deluxe class», «A class», «B class», «C class» και «D class».

Η πλωτή κατοικία Royal Sovereign έχει ταξινομηθεί ως deluxe και παρέχει κομψές αντίκες για επίπλα.

Το Feroz Baktoo αποφάσισε ότι η δική του βάρκα, Houseboat Shabnam, υπερβαίνει αυτές τις κατηγορίες και αυτο-περιγράφεται ως «super deluxe», ακόμα κι αν η τιμή του είναι η ίδια με τα σκάφη "deluxe".

«Η τοποθεσία αυτού του πλωτό σπιτιού είναι πιο βολική γιατί είναι κοντά στο δρόμο», λέει ο Baktoo. «Αν οι άνθρωποι φτάσουν στη μέση της νύχτας, είναι εύκολο να βρουν την κατοικία τους. Σε άλλες μακρινές θέσεις δεν είναι τόσο εύκολο». «Αυτό το πλωτό σπίτι είναι κοντά στο δρόμο και υπάρχει ένα εστιατόριο κοντά. Πολλοί άνθρωποι θέλουν αυτές τις ανέσεις».

Όμως, για άλλους τουρίστες, αυτή η θέση αποτελεί μειονέκτημα αφού βρίσκεται κοντά στην κίνηση και τη φασαρία.


Καλό φαγητό
 Ο ιδιοκτήτης είναι υπεύθυνος για το φαγητό σε αυτά τα πλωτά σπίτια.Οι καλύτερες κατοικίες μαγειρεύουν νόστιμα γεύματα για τους επισκέπτες. Το πρωινό περιλαμβάνει συνήθως αυγά, πλιγούρι βρώμης, καφέ ή τσάι και παχύ ψωμί naan.

Πολλοί επισκέπτες επιλέγουν να φάνε το μεσημεριανό γεύμα αλλού, επειδή κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μπορούσαν να κάνουν κωπηλασία γύρω από τη λίμνη ή να κάνουν τα ψώνια τους στο Σριναγκάρ.

Τα δείπνα μπορεί να είναι σαν γιορτές στο Κασμίρ, με μαγειρεμένο κοτόπουλο ή αρνί και στιφάδο από καρυκευμένο ρύζι με λαχανικά.

Πηγή: CNN
Επιμέλεια: Νίκη Κότσαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου