Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Συρία: Φυλακίστηκε Αμερικανός Δημοσιογράφος

Ένας ανεξάρτητος Αμερικανός δημοσιογράφος ο οποίος εξαφανίστηκε εδώ δύο εβδομάδες στη Συρία έχει συλληφθεί από τις δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ, όπως ανακοίνωσε χθες η Washington Post και η εφημερίδα McClatchy όπου εργαζόταν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη διπλωματικές πηγές, δήλωσε ότι ο Austin Tice, 31 ετών, συνελήφθη κοντά στην Νταράγια, ένα προάστιο της Δαμασκού, όπου σκληρές μάχες έλαβαν χώρα μεταξύ των ανταρτών και του τακτικού στρατού. Η Τσεχική πρεσβευτής στη Συρία Eva Filipi, η οποία εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή  δήλωσε στην τσεχική τηλεόραση ότι ο δημοσιογράφος ήταν ζωντανός και κρατούνταν από τις κυβερνητικές δυνάμεις κοντά στη Δαμασκό.

"Εξετάζουμε τις πληροφορίες που έχουμε ότι ο δημοσιογράφος είναι στα χέρια των συριακών αρχών", είπε σε δήλωσή τουο  Marcus Brauchli, εκτελεστικός διευθυντής της W. Post. "Αν είναι αλήθεια, καλούμε τις αρχές να τον απελευθερώσουν γρήγορα και σε καλή κατάσταση. Οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει ποτέ να συλλαμβάνονται όταν να κάνουν τη δουλειά τους, ακόμα και, κυρίως, σε δύσκολες συνθήκες", πρόσθεσε.

Πηγή: Le Figaro 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου