Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ολάντ προς Σαμαρά: Η Αθήνα πρέπει να αποδείξει την "αξιοπιστία" της

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά τη συνάντησή του στο Παρίσι με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει "να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ", ωστόσο θα πρέπει να αποδείξει την "αξιοπιστία" της αναφορικά με τις δεσμεύσεις της για δημοσιονομική εξυγίανση. 
 
"Η Ελλάδα ανήκει στην ευρωζώνη και την Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. Δεύτερον, πρέπει να αποδείξει, και πάλι την αξιοπιστία του προγράμματος και τη δέσμευση των ηγετών της να το υλοποιήσουν", δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.
Όπως και η Γερμανίδα Καγκελάριος, η οποία συναντήθηκε την προηγούμενη μέρα με τον Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο, ο Ολάντ επανέλβε ότι θα πρέπει να περιμένουν την έκθεση της τρόικας των πιστωτών της Ελλάδας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) πριν η Ευρώπη αποφασίσει για περαιτέρω βοήθεια της Ελλάδας.

Ο Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωσε ότι "η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ και μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση." "Η επιτυχία της Ελλάδας θα είναι μια επιτυχία στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός. "Θα δείξουμε ότι η Ευρώπη είναι σε θέση να ξεπεράσει τις δυσκολίες και τα προβλήματά της ενωμένη, και χρειαζόμαστε προσπάθειες και δεσμεύσεις, αλλά και την οικονομική ανάκαμψη", είπε ο Α. Σαμαράς. Στη συνάντησή τους, που διήρκεσε σχεδόν μία ώρα, συμμετείχαν οι Γάλλοι υπουργοί , Laurent Fabius, και Οικονομικών, ο Pierre Moscovici.

Πηγή: Le Monde

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου