Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Παραολυμπιακός ιστιοπλόος: "η αναπηρία μου είναι ένα δώρο"

Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να πουν ότι βλέπουν την ως δώρο. Αυτό δεν ισχύει όμως για τον Paul Callahan, ιστιοπλόο των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο.

Ως  φοιτητής Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, η ζωή του Κάλαχαν ήταν γεμάτη με δραστηριότητες. Στη συνέχεια όμως, ένα φρικτό ατύχημα άλλαξε τα πάντα. Ο νεαρός φοιτητής γλίστρησε σε ένα υγρό πάτωμα, σπάζοντας το λαιμό του πράγμα που τον κατέστησε παράλυτο από το στήθος και  κάτω. Επομένως είχε τον έλεγχο στους ώμους αλλά όχι στα χέρια του.

Ο Κάλαχαν πέρασε τα επόμενα πέντε χρόνια ταξιδεύοντας σε κέντρα αποκατάστασης στις Ηνωμένες Πολιτείες σε αναζήτηση ενός τρόπου για να περπατήσει ξανά. Όταν ένας γιατρός τελικά του πρότεινε ότι ήταν καιρός να επικεντρωθεί σε συνθήκες διαβίωσης χωρίς να χρησιμοποιεί τα πόδια του και ο νεαρός  άκουσε τις συμβουλές του.

Σχεδόν 30 χρόνια αργότερα, ο 55χρονος πατέρας δύο παιδιών, εκπροσωπει τις Ηνωμένες Πολιτείες στην ιστιοπλοΐα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

"Είναι μια εξελικτική διαδικασία, όπου είναι δυνατή η μετάβαση από τη μία ζωή στην άλλη", δήλωσε ο Κάλαχαν στο CNN.

Είναι ίσως μια απόδειξη για την ψυχική δύναμη του Κάλαχαν ότι βλέπει την αναπηρία του ως μοναδική ευκαιρία στη ζωή. "Έχω ήδη λάβει ένα εξαιρετικό δώρο που μπορώ να επηρεάζω τη ζωή των ανθρώπων με τρόπους που οι άλλοι άνθρωποι δεν μπορούν. Γι 'αυτό και το βλέπω ως μια ευθύνη», είπε ο παραολυμπιακός αθλητής.

Πηγή: CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου