Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

NASA: νέα υψηλής ανάλυσης φωτογραφία από τον Άρη!

Η NASA ανέρτησε μια υψηλής ανάλυσης έγχρωμη εικόνα που στάλθηκε από το Curiosity από τον Άρη, αναλύοντας το βουνό όπου οι επιστήμονες σχεδιάζουν να εστιάσουν την έρευνά τους για ανεύρεση χημικών συστατικών της ζωής.

Η εικόνα αποκαλύπτει διαφορετικά επίπεδα κοντά στη βάση του βουνού που υψώνεται από το έδαφος του κρατήρα Gale, όπου προσγειώθηκε το ρόβερ της NASA στις 6 Αυγούστου.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα χρειαστεί περίπου ένας χρόνος για να φτάσει το ρόβερ στους πρόποδες του βουνού που βρίσκονται στα 6,2 μίλια από την περιοχή προσγείωσης.

Σύμφωνα με τη NASA, από προηγούμενες εικόνες από τον Άρη, οι στιβάδες φαίνεται να περιέχουν άργιλο και άλλα ένυδρα ορυκτά που σχηματίζονται με την παρουσία νερού.

Επίσης, προηγούμενες αποστολές στον Άρη έχουν αποκαλύψει ισχυρές ενδείξεις για τεράστιες ποσότητες νερού που έρεαν πάνω στην επιφάνειά του κατά το παρελθόν. Το Curiosity έχει ως αποστολή την αναζήτηση βιολογικών υλικών και άλλων χημικών στοιχείων που θεωρούνται απαραίτητα για την εξέλιξη της ζωής.
 
Σε αυτήν τη φωτογραφία, τα στρώματα πάνω στα οποία οι επιστήμονες περιμένουν να βρουν ένυδρα μέταλλα δείχνουν απότομη κλίση, προσφέροντας μια ισχυρή ένδειξη των δραματικών αλλαγών στον κρατήρα Gale , ο οποίος βρίσκεται στο νότιο ημισφαίριο του πλανήτη κοντά στον ισημερινό του.

Πηγή: Guardian


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου