Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Η Apple πρωταθλήτρια των αγορών, ανατρέποντας τη Microsoft!

Ο αμερικανικός όμιλος Apple, η οποία ενίσχυσε τα κέρδη της με το λανσάρισμα των νέων προϊόντων της, κτύπησε ρεκόρ μεγαλύτερης κεφαλαιοποίησης της αγοράς όλων των εποχών, ανατρέποντας την πρωτιά της  Microsoft  που κατείχε αυτόν τον τίτλο από το 1999.
Η μετοχή της Apple φτάνει τα 664,75 δολάρια με συνεχή ανοδική πορεία και οι μετοχές της αντιπροσωπεύουν συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς  623,14 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε η αντίπαλός της Microsoft, η οποία έφτασε στις 30 Δεκεμβρίου 1999 σε μια κεφαλαιοποίηση της αγοράς αξίας 620.580.000.000 δολαρίων, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από την Standard and Poor 's. Από τότε έχει χάσει από το κεφάλαιό της περίπου 257 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το λανσάρισμα νέων προϊόντων όπως του
iPhone 5, μικρού iPad και iTV δίνουν ώθηση στην αγορά που αν και η αύξηση είναι χαμηλότερη από την αναμενόμενη θα υπάρχουν θετικά αποτελέσματα στο προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το ρεκόρ  αυτό θα πρέπει να "ενισχύσει το θετικό κλίμα για δράση" και το καταπληκτικό άνοδο του ομίλου, ο οποίος έχει ήδη αυξηθεί κατά σχεδόν 60% από την αρχή του έτους.

Πηγή: Liberation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου