Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ο Ομπάμα δεν αποκλείει στρατιωτική επέμβαση στη Συρία!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συζητούν μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, όταν επεκταθεί η χρήση χημικών όπλων στη χώρα, όπου οι μάχες μεταξύ ανταρτών και δυνάμεων του καθεστώς, ειδικά στο Χαλέπι, δε σταματούν εδώ και μήνες.
Η Ουάσιγκτον επανέλαβε επίσης τη Δευτέρα ότι ο Πρόεδρος Μπασάρ Αλ-Άσαντ πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία. "Μέχρι στιγμής, δεν έχω προαναγγείλει στρατιωτική επέμβαση στη Συρία", δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου. "Αλλά αν αρχίσουμε να βλέπουμε χρήση χημικών όπλων , θα αλλάξει η γνώμη μου", πρόσθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.
Στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επανέλαβε ότι οποιαδήποτε πολιτική λύση στη Συρία θα επιτευχθεί μετά από την αποχώρηση του Μπασάρ Αλ-Άσαντ από την εξουσία. "Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να σταματήσουμε τον εμφύλιο πόλεμο και δεν θα είναι εύκολο», δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος στο France 24.
Από την πλευρά της, η Δαμασκός κατηγορεί συνεχώς τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ για παροχή οπλισμού στους αντάρτες.
Επίσης, η μουσουλμανική γιορτή του Fitr, που γιορτάζεται στο τέλος του Ραμαζανιού, αμαυρώθηκε από θανατηφόρες μάχες στο Χαλέπι (355 χλμ βόρεια της Δαμασκού), αλλά και στην πρωτεύουσα.Ο Πρόεδρος της Συρίας είχε κάνει την ημέρα αυτή μια σπάνια δημόσια εμφάνιση σε ένα τζαμί.
Τουλάχιστον 131 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 57 αμάχων, 37 στρατιωτών και 37 αντάρτών σκοτώθηκαν τη Δευτέρα. Τέλος, σύμφωνα το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περισσότεροι από 23.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της εξέγερσης το Μάρτιο του 2011.

Τέλος, μια δημοσιογράφος από την Ιαπωνία σκοτώθηκε καλύπτοντας τις συγκρούσεις στο Χαλέπι τη Δευτέρα, ενώ αγνοούνται δύο δημοσιογράφοι. Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ιορδανία επιβεβαίωσε το θάνατο του δημοσιογράφου Ιάπωνες.

Πηγή: Liberation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου