Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Der Spiegel: "περισσότερος χρόνος, ισοδυναμεί με περισσότερα χρήματα για την Ελλάδα"

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συναντήθηκε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την Παρασκευή, αναφέρει ότι η χώρα του χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Ωστόσο,ο γερμανικός τύπος υποστηρίζει ότι οι Έλληνες ζητούν περισσότερο χρόνο γιατί επιθυμούν περισσότερα χρήματα και απαιτούν την απόλυτη εφαρμογή του προγράμματος από την Ελλάδα.

Η γερμανική Der Spiegel γράφει ότι μετά τη συνάντηση, ο Α. Σαμαράς υποσχέθηκε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. "Είμαστε περήφανοι άνθρωποι, και δεν θέλουμε να εξαρτώμαστε από δανεικά», είπε. Επανέλαβε το επιχείρημα του, ότι η Ελλάδα χρειάζεται μία "ανάσα" έτσι ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στην οικονομική ανάπτυξη.

Από την πλευρά της, η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις εθνικές εκλογές στην Γερμανία το επόμενο έτος, φαίνεται απίθανο να κινηθεί προς μια χαλάρωση των όρων της συμφωνίας διάσωσης. Υπάρχουν σημαντικές αντιδράσεις από τον κυβερνητικό συνασπισμό της για την παροχή επιπλέον βοήθειας στην Αθήνα και πληθαίνουν οι φωνές στη Γερμανία που καλούν την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την Άνγκελα Μέρκελ, ο Αντώνης Σαμαράς επέκρινε όσους μιλούν για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, λέγοντας ότι οι επενδυτές αποθαρρύνονται και το έργο της κυβέρνησής του γίνεται ακόμα πιο δύσκολο.

Η Spiegel καταλήγει με την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Παρίσι το Σάββατο για να ζητήσει περισσότερο χρόνο και από τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, αλλά, όπως υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα, πιθανότατα δε θα είχει μεγάλη επιτυχία ούτε εκεί, διότι η Μέρκελ και ο Ολάν συναντήθηκαν την Πέμπτη για να συντονίσουν την απάντησή τους στην κρίση και συμφώνησαν να λάβουν μια ενιαία προσέγγιση.

Πηγή: Der Spiegel 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου