Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Προβληματισμοί από θανατηφόρες επιθέσεις λευκών καρχαριών στη Αυστραλία.

Το γεγονός ότι πέντε κολυμβητές έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Αυστραλία μέσα σε ένα χρόνο, κάνει τους αξιωματούχουν να θέλουν να βγάλουν τους μεγάλους λευκούς καρχαρίες από τη λίστα των προστατευόμενων ειδών.


Οι θάνατοι των πέντε ανθρώπων που σκοτώθηκαν από καρχαρίες στα ανοικτά της Δυτικής Αυστραλίας τους τελευταίους 12 μήνες έχουν οδηγήσει τους τοπικούς αξιωματούχους να εξετάσουν την παύση της απαγόρευσης σχετικά με τη δολοφονία των μεγάλων λευκών καρχαριών.

"Δεν υπάρχει καμία τεκμηριωμένη υπόθεση θανατηφόρων επιθέσεων που αποδίδονται σε λευκούς καρχαρίες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και στην ίδια γεωγραφική θέση, οπουδήποτε στον κόσμο, από ό, τι στη Δυτική Αυστραλία και θα πρέπει να να ασχοληθούν άμεσα με το θέμα", δήλωσε ο Υπουργός Αλιείας, Norman Moore, στον απόηχο της τελευταίας θανατηφόρας επίθεσης τον Ιούλιο. "Νομίζω ότι πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος λόγω της αύξησης του συγκεκριμένου είδους και αν θα πρέπει να εξακολουθούν να βρίσκονται σε μια λίστα προστατευόμενων ειδών", δήλωσε η Υπουργός.

Από την άλλη πλευρά, πολλοί οικολόγοι πιστεύουν ότι θα πρέπει να παραμείνει προστατευμένο. "Η Αυστραλία έχει μια τεράστια ηθική και νομική ευθύνη να προστατεύει τους μεγάλους λευκούς καρχαρίες στα νερά μας», δήλωσε ο Α. Wellbelove, από την Humane Society International.

Πηγή: Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου