Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Πνευματικά "υγιής" και 21 χρόνια φυλάκησης για τον Νορβηγό εξτρεμιστή (Βίντεο)

Το περιφερειακό δικαστήριο του Όσλο αποφάσισε ότι ο Άντερς Μπρέιβικ δεν είναι ψυχωσικός και τον καταδίκασε  για τουλάχιστον 21 χρόνια φυλάκιση για τη δολοφονία 77 ανθρώπων στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Θα εκτίσει την ποινή του στην ίδια φυλακή, όπου κρατείται σε απομόνωση για περισσότερο χρόνο από τη σύλληψή του.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα έχει γοητεύσει τον Μπρέιβικ, ο οποίος ήλπιζε να αποφύγει να τον αποκαλέσουν παράφρονα, αφού το θεωρούσε ταπείνωση.

Μετά από δύο μήνες διαβουλεύσεων, ο δικαστής δήλωσε ότι εξέτασε την περίπτωση του δράστη στη χειρότερη επίθεση στην ιστορία της χώρας, και βρέθηκε διανοητικά ικανός για να θεωρηθεί ποινικώς υπεύθυνος για τις επιθέσεις.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της ετυμηγορίας, ο Μπρέιβικ κοίταξε με απάθεια  τους δικαστές. Όταν παρουσιάστηκαν οι λεπτομέρειες διαβάστηκαν από τους τραυματισμούς που υπέστη καθένας από το 77, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους καθώς και  οι 242 τραυματίες ο, Μπρέιβικ κοίταζε πέρα ​​στο βάθος της αίθουσας.

Ο Μπρέιβικ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τελειώσει τη ζωή του στη φυλακή. Παρά το γεγονός ότι η Νορβηγία έχει μέγιστη ποινή φυλάκισης 21 ετών, ο Μπρέιβικ θα μπορούσε να καταδικαστεί σε "προληπτική κράτηση", η οποία μπορεί να παραταθεί για όσο διάστημα ένας κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για την κοινωνία.



Πηγή: Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου