Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Συρία: 200 πτώματα βρέθηκαν σε πόλη κοντά στη Δαμασκό

Ακτιβιστές κατηγόρησαν τις δυνάμεις του Σύριου Προέδρου Μπασάρ Αλ-Άσαντ για σφαγή δεκάδων ανθρώπων σε μια πόλη κοντά στην πρωτεύουσα που είχε μόλις ανακαταλάβει ο στρατός.

Περισσότερα από 200 πτώματα βρέθηκαν σε σπίτια και υπόγεια γύρω από την Νταράγια μια εργατική πόλη σουνιτών στα νοτιοδυτικά της Δαμασκού, σύμφωνα με ακτιβιστές που ισχυρίστηκαν ότι οι περισσότεροι είχαν σκοτωθεί σε επιθέσεις στρατευμάτων από επιδρομές σε σπίτια.

Λόγω των περιορισμών των μη κρατικών μέσων ενημέρωσης στη Συρία, είναι αδύνατον να αποκαλυφθεί ο ακριβής αριθμός.  "Ο στρατός του Άσαντ έχει διαπράξει μια σφαγή στη Νταράγια", δήλωσε ο Αμπού Κινάν, ακτιβιστής στην πόλη.

 
Ο ακτιβιστής δήλωσε  ότι είδε το θάνατο ενός οχτάχρονου κοριτσιού που πυροβολήθηκε από ελεύθερους σκοπευτές του στρατού, ενώ ήταν σε ένα αυτοκίνητο με τους γονείς της.


Ωστόσο, το επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ανακοίνωσε ότι: "οι ηρωικές ένοπλες δυνάμεις μας εκκαθαρίζουν την πόλη Νταράγια από ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες που διέπραξαν εγκλήματα ενάντια στους κατοίκους της πόλης, σαμποτάροντας και καταστρέφοντας δημόσια και ιδιωτική περιουσία."

Οι ακτιβιστές ισχυρίζονται ακόμη ότι οι δυνάμεις του Άσαντ σκότωσαν 440 άτομα σε ολόκληρη τη Συρία, το Σάββατο, μεταξύ των οποίων δεκάδες γυναίκες και παιδιά, σε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών από την εξέγερση που ξεκίνησε το προηγούμενο χρόνο.

Πηγή: Guadrian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου