Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Δολοφονία που θυμίζει το "Βασικό Ένστικτο" με τη Σάρον Στόουν, από Ιταλό συγγραφέα στο Τορίνο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Τορίνο συνελήφθη 34χρονος με την υποψία της δολοφονίας μιας Νιγηριανής ιερόδουλης, μετά από ανακάλυψη ενοχοποιητικών εγγράφων σε μυθιστόρημα που συνέγραφε. 

Η ιστορία της ταινίας "Βασικό Ένστικτο" με τη Σάρον Στόουν, φαίνεται να αναβιώνεται αφού νεαρός άνδρας φέρεται ως ύποπτος δολοφονίας Νιγηριανής ιερόδουλης στο Τορίνο.

Ο Daniele Ughetto Piampaschet, 34 ετών τελειόφοιτος φιλοσοφικής και συγγραφέας, αρνήθηκε τις κατηγορίες για τη δολοφονία της 20χρονης Νιγηριανής Anthonia Egbuna και ότι πέταξε το σώμα της στον ποταμό Πάδο, το Νοέμβριο του 2011, αν και οι λεπτομέρειες του θανάτου της αναγράφονται σε δακτυλογραφημένο χειρόγραφό του με τίτλο "Η Ρόουζ και το λιοντάρι", στο οποίο ο πρωταγωνιστής σκοτώνει μια ιερόδουλη από τη Νιγηρία, για να μην τη μοιραστεί με άλλους άντρες, πιστεύοντας ότι "ήταν ο μόνος τρόπος για να την διατηρήσει ανέπαφη".

Σε αυτή την περίπτωση θυμίζει και την ταινία του 1992 "Βασικό Ένστικτο", όπου ένας τακτικός πελάτης ιερόδουλης που είχε εμμονή και ζήλευε.
 
Ωσόσο, αν καταδικαστεί ο Piampaschet δε θα είναι η πρώτος συγγραφέας που συλλαμβάνεται από περιγραφές της δολοφονίας που διέπραξε σε μυθιστόρημα. Ο  Krystian Bala, ένας Πολωνός μυθιστοριογράφος, καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης το 2007 για τη δολοφονία ενός επιχειρηματία επτά χρόνια νωρίτερα, όταν η αστυνομία μετά από έρευνα εντόπισε παραλληλισμούς μεταξύ της δολοφονίας και του μυθιστορήματός του "Αμόκ" το 2003.



Πηγή: Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου