Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Νηπιαγωγείο στην Οκλαχόμα απαγορεύσε σε νήπιο να φορά μπλουζάκι του Μίσιγκαν!

Μαθητής του Νηπιαγωγείου στην πόλη της Οκλαχόμα αναγκάστηκε να γυρίσει ανάποδα το μπλουζάκι από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν που φορούσε στο σχολείο, επειδή παραβίασε την απαγόρευση της πόλης για κάθε τύπο ένδυσης που δεν υποστηρίζει τις ομάδες κολλεγίων της συγκεκριμένης πολιτείας.

Ο πεντάχρονος Cooper Barton, προέρχεται από μια οικογένεια οπαδών της ομάδας του Μίσιγκαν και πήγε στο σχολείο φορώντας ένα μπλε πουκάμισο με το "The Big House", το ψευδώνυμο για το γήπεδο των 114.000 θέσεων του Μίσιγκαν, γραμμένο στο μπροστινό μέρος. Ο διευθυντής του σχολείου είπε στον Cooper να γυρίσει το μπλουζάκι ανάποδα για να μη φαίνονται τα γράμματα, ώστε να μην παραβιάζεται ο κανόνας ένδυσης.

Ο νόμος αυτός είναι μέρος των πολλών άλλων νόμων ενδυαμασίας για τα σχολεία της πολιτείας και τέθηκε σε εφαρμογή το 2005. Στη λίστα των απαγορευμένων ειδών ρουχισμού για τα σχολεία είναι και τα ενδύματα που δεν αναφέρονται στην πολιτεία της Οκλαχόμα.

Επαγγελματικά ενδύματα κάθε είδους απαγορεύεται επίσης. Ένας εκπρόσωπος από το σχολείο είπεότι ο επιθεωρητής έλαβε γνώση για το περιστατικό και θα ερευνήσει για το εάν ο κανόνας αυτός ήταν ξεπερασμένος.

Πηγή: USA Today

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου