Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

"Πράσινος" Υπουργός υπέρ της πυρηνικής ενέργειας στη Γαλλία

Ο Γάλλος Υπουργός Παγωγικής ανάκαμψης, Arnaud Montebourg, ισχυρίστηκε ότι "η πυρηνική βιομηχανία είναι το μέλλον", ενώ αναγνωρίζει ότι πρέπει να "εξισορροπηθεί" ώστε να είναι αποτελεσματική. Το γεγονός αυτό προκάλεσε  έντονη δυσαρέσκεια τόσο στους Οικολόγους, όσο και σε πολλούς εκπροσωπους του Γαλλικού και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ερωτηθείς σχετικά με τις υποσχέσεις του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ για τη μείωση της πυρηνικής ενέργειας στη Γαλλία, ο Arnaud Montebourg είπε ότι "η ενδεχόμενη μείωση των πυρηνικών συνδυάζεται με δύο πράγματα: η ποσότητα πυρηνικών που καταναλώνεται, αυξάνεται ανάλογα με τη ζήτηση". Ο Γάλλος Υπουργός υποστήριξε επίσης ότι η Γαλλία έχει ανάγκη από μια μορφή ενέργειας λιγότερο ακριβή και ότι θα πρέπει να βρεθούν τρόποι για να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια κρίση σχετικά με τα αποθέματα πετρελαίου.

Το κόμμα των Πρασσινων EELV έσπευσε να απαντήσει στις δηλώσεις του Υπουργού, λέγοντας ότι πρόκειται για μεμονωμένες δηλώσεις. Ωστόσο, σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις πολλών εκπροσωπων του οικολογικού κόμματος που μιλούν για το παράδειγμα της Φουκουσιμα.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού κόμματος Νταβίντ Ασουλίν, καθησυχασε τους αντιδρώντες λέγοντας ότι επρόκειτο για προσωπικό συναίσθημα του Γάλλου Υπουργού και όχι μια γενική αντίληψη για την κατάσταση της πυρηνικής ενέργειας στη χώρα.

Πηγή: Le Figaro


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου