Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Φωτογραφίες από τη φυλακή που θα οδηγηθεί ο Μπρέιβικ, αν κριθεί παράφρων.

Ο μαζικός δολοφόνος Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ αναμένεται να παραμείναι για πολλά χρόνια στη φυλακή Ila κοντά στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, Όσλο, αν όντως ανακηρυχθεί παράφρων.
Πριν από την ετυμηγορία της δίκη του, ο διευθυντής της φυλακής Knut Bjarkeid επιβεβαίωσεσε ότι οι εγκαταστάσεις για ψυχιατρική περίθαλψη θα παρέχονται εάν είναι απαραίτητο.

Μπρέιβικ ήδη παραμένα στις φυλακές  Ila για περισσότερο από ένα χρόνο σε συνθήκες ιδιαίτερα υψηλής ασφάλειας, οι οποίες αποτελούν και το πιο αυστηρό καθεστώς της χώρας για τους φυλακισμένους.

Εάν διαπιστωθεί ότι είναι ο Μπρέιβικ υγιής,θα εκτίσει το ανώτατο όριο ποινής των 21 ετών και αρχικά, θα πρέπει να παραμείνει απομονωμένος από την περιστασιακή επαφή με άλλους φυλακισμένους. Αν κριθεί παράφρων, θα πρέπει να μείνει εσώκλειστος για όσο χρονικό διάστημα θεωρείται επικίνδυνος για την κοινωνία.

Οι φυλακές Ila έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες από τις εγκαταστάσεις τους, οι οποίες δίνουν μια ιδέα για τη ζωή Μπρέιβικ από εδώ και στο εξής. Ωστόσο, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της φυλακής, δεν είναι σίγουρο ότι οι εγκαταστάσεις που θα παραμείνει εσώκλειστος ο μακελάρης του Όσλο θα είναι ακριβώς όμοιες με τις παρακάτω.  

Ο Μπρέιβικ θα έχει πρόσβαση σε γυμναστηριακές εγκαταστάσεις στη φυλακή

Τα κελιά των κρατουμένων μοιάζουν με αυτό στις φυλακές Ιla.

Αυτή η περιοχή αναψυχής είναι καλυμμένη με συρματοπλέγματα



Πηγή: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου