Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ταλιμπάν σκότωσαν 17 αμάχους σε διαφωνία για γυναίκες στο Αφγανιστάν.

Ο Ταλιμπάν σκότωσαν 17 άμαχοι, σύμφωνα με πληροφορίες αποκεφαλίζοντάς τους, σε μια απομακρυσμένη και βίαιη περιοχή του Αφγανιστάν, την επαρχία Χελμάντ. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι παραδέχθηκαν έχει ξεφύγει από τον έλεγχό τους.

 
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η σφαγή ήταν το αποτέλεσμα πάλης μεταξύ δύο διοικητών του Ταλιμπάν για τις γυναίκες. Μια ομάδα ανθρώπων που περιελάμβανε και δύο γυναίκες σκοτώθηκε την Κυριακή το απόγευμα, αλλά η είδηση έφτασε στην Κυβέρνηση τη Δευτέρα.

Ο διοικητής της αστυνομίας της Χελμάντ Φαρίντ Άχμαντ  είπε ότι τα 17 θύματα εκλήφθηκαν ως κατάσκοποι της κυβέρνησης και αναγνώρισε επίσης ότι η περιοχή ήταν στα χέρια των ανταρτών.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι νεκροί ήταν θύματα σε μια μάχη μεταξύ δύο αντίπαλων διοικητών των Ταλιμπάν για τον έλεγχο των παρευρισκόμενων γυναικών. Σύμφωνα με τις αρχές, υπήρξε κάποια διαφωνία αναφορικά με την άσκηση ελέγχου πάνω σε αυτές τις γυναίκες, μετά από συμμετοχή της συγκεκριμένης ομάδας σε πάρτυ που θεωρείται ανήθικο για τους αντάρτες.

Εκπρόσωποι των Ταλιμπάν δεν μπορούν να προσεγγιστούν για εκμαίευση πληροφοριών, αλλά σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, υπάρχει ένα προηγούμενο για δολοφονίες αμάχων εξαιτίας καυγάδων από πάθος και ζήλια στο Αφγανιστάν.

Πηγή: Guardian


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου