Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

To BBC για τους λαθρομετανάστες στην Αθήνα.


ΒΒC: Η Ελλάδα είναι το πρώτο σημείο εισόδου για το 80% των μεταναστών που φθάνουν στην Ε.Ε.

Σε πρόσφατο ρεπορτάζ του το BBC μιλά για την επιχείρηση της απέλασης 1.600 μεταναστών που συνελήφθησαν στην Αθήνα μετά από έφοδο της αστυνομίας. Χαρακτηριστικές είναι και οι αναφορές του δικτύου στο ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής, καθώς και στις ευθύνες της χώρας μας στην εισροή του 80% των παράνομων μεταναστών στην Ε.Ε.

Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί, αν και οι περισσότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας υπερασπίστηκε την καταστολή λέγοντας ότι η κακή οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα σημαίνει ότι δε θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά μια «εισβολή των μεταναστών», αποκαλώντας το θέμα της μετανάστευσης ως «βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και του κράτους»
 
Από τους λαθρομετανάστες, οι 88 εστάλησαν πίσω στο Πακιστάν την Κυριακή. Οι ελληνικές αρχές έχουν αυξήσει τον αριθμό των φρουρών στα σύνορα με την Τουρκία εν μέσω φόβων μπορεί να υπάρξει μια ξαφνική εισροή των προσφύγων που εισέρχονται στο ελληνικό έδαφος, καθώς η κατάσταση στη Συρία επιδεινώνεται.

Περισσότερο από το 80% των μεταναστών που εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω Ελλάδας, η οποία είναι στο έλεος της χειρότερης ύφεσης των τελευταίων δεκαετιών.

Άνοδος της ακροδεξιάς

Η Χρυσή Αυγή που μοιράζει τρόφιμα στο Σύνταγμα, αλλά μόνο στους Έλληνες άπορους...
 
Ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να υιοθετήσει μια πιο σκληρή γραμμή σχετικά με την παράνομη μετανάστευση. Το ακροδεξιό κόμμα «Χρυσή Αυγή» εισήλθε στη Βουλή αφού κατείχε αρκετές ψήφους στις πρόσφατες εκλογές.

Την περασμένη εβδομάδα το κόμμα διένειμε δωρεάν τρόφιμα στους άπορους έξω από τη Βουλή των Ελλήνων - αλλά μόνο αν αποδείκνυαν ότι ήταν Έλληνες πολίτες καταθέτοντας σημαντικές προσωπικές πληροφορίες όπως τον τύπο του αίματός τους.

Η Ελλάδα έχει συχνά δεχτεί κριτικές για τους χειρισμούς της στο θέμα των μεταναστών. Η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε την αντιμετώπιση των αιτούντων άσυλο ως εγκληματίες και τη φύλαξή τους σε κέντρα κράτησης. Από την πλευρά της η Ελλάδα ζητά από την ΕΕ υποστήριξη στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, υποστηρίζοντας ότι φέρει δυσανάλογο βάρος. 

Πηγή:BBC 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου