Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Η πιο "τρομακτική" πισίνα του κόσμου, στη Σαγκάη!

Η πιο "Τρομακτική" πισίνα στη Σαγκάη ... 100 μέτρα πάνω από την πόλη!
H πισίνα στο Holiday Inn Shanghai Pudong Kangqiao, έχει μια διαφορετική θέα, όπως φαίνεται στην εικόνα. Ο γυάλινος πάτος της πισίνας, η οποία βρίσκεται 100 μέτρα πάνω από την κίνηση των δρόμων της Σαγκάης, ελκύει πολλούς «ατρόμητους» πελάτες να κολυμπήσουν.

Η ξεχωριστή αυτή πισίνα αποτελεί τη συνέχεια της εσωτερικής πισίνας, η οποία βρίσκεται στην κορυφή του ξενοδοχείου, και φαίνεται σαν να αιωρείται αφού προεξέχει από το κεντρικό κτίριο. Αυτό δίνει στους επισκέπτες μια απίστευτη αίσθηση ότι κολυμπάνε στον ουρανό - ενώ μπορούν να δουν καθαρά το δρόμο κάτω. Όμως και οι περαστικοί μπορούν να δουν τους κολυμβητές από πάνω τους.


«Ένιωσα σαν να πετούσα στον ουρανό. Μπορούσα επίσης να απολαύσω το πανέμορφο τοπίο της Pudong από εδώ. Είναι τόσο δροσερό και θαυμάσιο," δήλωσε ένας κολυμβητής στο CCTV.


«Θέλουμε να παρέχουμε στους επισκέπτες μας μια μοναδική εμπειρία στο κολύμπι, και να τους αφήσουμε να αισθανθούν ότι είναι σε διακοπές ακόμη και σε μια πολυσύχναστη πόλη,» είπε ένας εκπρόσωπος από την InterContinental Hotels Group, μητρική εταιρεία του Holiday Inn.


Ακριβώς 30 μέτρα μήκος, 6 μέτρα πλάτος και 1,5 μέτρα βάθος, η πισίνα είναι η πρώτη του είδους της στην Κίνα. Σχεδιάστηκε από την εταιρεία της Σιγκαπούρης Chan Sau Yan Associates, οι οποίοι σχεδίασαν και την εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου των τεσσάρων αστέρων.


Από το υποκατάστημα της Holiday Inn Shanghai δήλωσαν ότι συγκέντρωσαν στοιχεία από διάφορους αρχιτέκτονες, ακόμη και από αεροδιαστημικούς εμπειρογνώμονες κατά την κατασκευή αυτής της πισίνας με το γυάλινο πάτο ώστε να είναι ασφαλής.


Το ξενοδοχείο δεν αποκαλύπτει το κόστος κατασκευής της πισίνας.


Το ξενοδοχείο με τα 390 δωμάτια, το οποίο άνοιξε το Μάιο του 2011, βρίσκεται στο προάστιο Kangqiao, το οποίο είναι περίπου 22 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το κέντρο της Σαγκάης και 30 χιλιόμετρα δυτικά το Shanghai Pudong International Airport.

Σύμφωνα με το προσωπικό που εργάζεται στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου, η πισίνα είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου και σε περιορισμένο αριθμό των μελών τουξενοδοχείου.

Πηγή: CNN 
Επιμέλεια: Νίκη Κότσαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου