Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Η μεγαλύτερη "ρόδα" σε λούνα παρκ στον κόσμο!


Σας αρέσει το λούνα παρκ και κυρίως η "Ρόδα"; Αν δε ζαλίζεστε επισκεφτείτε το Flyer στη Σιγκαπούρη, που τώρα είναι η μεγαλύτερη ρόδα στον κόσμο και θα έρθει δεύτερη όταν το High Roller Caesars Entertainment, ανοίξει στο Λας Βέγκας το 2013.

Το
High Roller, που τώρα βρίσκεται υπό κατασκευή θα φτάσει τα 167 μέτρα. Δηλαδή θα είναι δύο μέτρα ψηλότερα από το Flyer της Σιγκαπούρης και επτά μέτρα περισσότερο από τη δεύτερη υψηλότερη ρόδα, το Star της Κίνας στο Nanchang. Το London Eye είναι η τρίτη ψηλότερη ρόδα και φτάνει τα 135 μέτρα.
Κάθε "καμπίνα" θα χωρά 40 ανθρώπους!
 

Αν και
είχαν γίνει κάποιες ενέργειες για την κατασκευή του από τα τέλη του περασμένου έτους, το Caesars Entertainment μόλις πρόσφατα απέκτησε άδεια που τους επιτρέπει να προχωρήσουν την κατασκευή.

Για το
High Roller θα χρησιμοποιηθούν περίπου 1,6 εκατομμύρια κιλά χάλυβα που θα διαθέτουν 28 γυάλινες κλειστές καμπίνες που θα προσφέρουν θέα ολόκληρου του Λας Βέγκας. Θα χρειαστούν 30 λεπτά για να ολοκληρωθεί μία πλήρη περιστροφή, ενώ κάθε καμπίνα θα φιλοξενεί μέχρι 40 άτομα και θα είναι διαθέσιμη για ατομική ή ομαδική εμπειρία. Το High Roller, καθώς και ένα μεγάλο συγκρότημα με καταστήματα, εστιατόρια και με πολλές ξεχωριστές δραστηριότητες διασκέδασης, αναμένεται να ανοίξει στα τέλη του 2013.

Πηγή: CNN
Επιμέλεια: Νίκη Κότσαρη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου