Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Οι πολιτικοί "τα λένε" καλυτερα στα social media!


Είναι γεγονός ότι οι αξιωματούχοι κυβερνήσεων παγκοσμίως επιλέγουν τα κοινωνικά δίκτυα (social media) όλο και περισσότερο, αναρτώντας τα πάντα στο facebook, twitter και στα αναδυόμενα δίκτυα google+ και instagram. 

Tα social media παρέχουν στους ιθύνοντες και στις κυβερνητικούς αξιωματούχους έναν εύκολο τρόπο να συμμετέχουν και να αλληλεπιδρούν σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με την Evelina Moulder, επικεφαλής σε έρευνα για το θέμα, "η χρησιμότητα των κοινωνικών δικτύων έγκειται στην άμεση πρόσβαση στην πληροφορία". 

Επίσης, η Διάσκεψη Δημάρχων στις ΗΠΑ,σύμφωνα με τη USA Today, ισχυρίζεται ότι με τα κοινωνικά δίκτυα οι ηγέτες των κυβερνήσεων επικοινωνούν μεταξύ τους πιο γρήγορα και αποτελεσματικά από κάθε άλλο κανάλι επικοινωνίας. 

Επομένως, ο τρόπος που οι άνθρωποι να μαθαίνουν τις ειδήσεις, συμμετάσχουν στον πολιτικό λόγο και να επικοινωνούν με τους εκλεγμένους αξιωματούχους εξελίσσεται μέσω της χρήσης των social media. To θέμα είναι να προσέχουν τι τιτιβίζουν γιατί πολλές φορές τους στοιχίζει... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου