Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Χιλιάδες Ιάπωνες διαμαρτύρονται ενάντια στα πυρηνικά


Ενάμιση χρόνο μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα,  διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του πρωθυπουργού Yoshihiko Noda στο Τόκιο.
Περισσότεροι από χίλιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή έξω από τα γραφεία του Ιάπωνα πρωθυπουργού, ζητώντας να δοθεί ένα τέλος στην πυρηνική ενέργεια, 17 μήνες μετά το ατύχημα της Φουκουσίμα.

"Ήρθα σήμερα εδώ γιατί ανησυχώ για τη ζωή των παιδιών και των μελλοντικών γενεών", δήλωσε ένας ηλικιωμένος.Στο επίκεντρο της οργής των διαδηλωτών βρίσκεται η απόφαση Ιουνίου του πρωθυπουργού, Yoshihiko Noda, για την επανεκκίνηση δύο αντιδραστήρων για πρώτη φορά μετά το ατύχημα της Φουκουσίμα.
Αυτές οι δύο μονάδες, που βρίσκονται στο κεντρικό Oi (στην κεντρική Ιαπωνία), είναι οι μόνες που λειτουργούν εντός του πυρηνικού σταθμού.
Η καταστροφή συνέβη το Μάρτιο του 2011 στη βορειανατολική Ιαπωνία, μετά το τσουνάμι που είχε αναγκάσει εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της περιοχής να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, συχνά χωρίς καμία προοπτική επιστροφής σε μεσοπρόθεσμη βάση.
Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της πυρηνικής ενέργειας πραγματοποιήθηκε από τα μέσα Ιουλίου, όταν 75 000 έως 170 000 άτομα συγκεντρώθηκαν σε πάρκο στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Πηγή: Liberation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου