Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και οι "μάγισσες" Pussy Riot...


Σύμφωνα με το άρθρο 14 του ρωαικού Συντάγματος, η Ρωσία είναι κοσμικό κράτος. Σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, βλασφημία δεν υπάρχει σε αυτή τη χώρα. Σύμφωνα με τα φαινόμενα, η δικαιοσύνη φαίνεται ότι είναι τελείως ανεξάρτητη.

Έτσι το ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε για "χουλιγκανισμό που υποκινείται από θρησκευτικό μίσος" την πανκ μπάντα
Pussy Riot που αποτελείται από τρεις νεαρές γυναίκες, οι οποίες το Φεβρουάριο είχαν τραγουδήσει σε στίχο εχθρικό προς Πούτιν στον καθεδρικό ναό του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα. Οι Nadezhda Tolokonnikova, Ekaterina και Μαρία Samoutsevitch Aliokhina αποφασίστηκε να σταλούν για δύο χρόνια σε σωφρονιστικό ίδρυμα εξαιτίας των τριάντα δευτερολέπτων πρόκλησης εναντίον του Ρώσου Προέδρου.
Ο Δικαστής κατέληξε ότι: "Οι ενέργειές τους ήταν ιεροσυλία, βλάσφημες και έσπασαν τους κανόνες της Εκκλησίας" και τις καταδίκασε σε φυλάκιση, ενώ μάρτυρες κατηγορίας την αποκάλεσαν «δυνάμεις του κακού» Φαίνεται λοιπόν, ότι τον 21ο αιώνα, η Ρωσία του Πούτιν αναβιώνει την Ιερά Εξέταση.

Η καταδίκη τριών μουσικών της πανκ, θα ήταν μια επίδειξη δύναμης της δικαιοσύνης του αλλοτινού Κρεμλίνου, όμως στην εποχή του διαδικτύου και της παγκοσμιοποίησης φαίνεται ως αδυναμία.
Επιπλέον, η ετυμηγορία για την Παρασκευή 17 Αυγούστου, μια λεπτομέρεια αποκαλύπτει το "όραμα" της ρωσικής εξουσίας: ο δικαστής σημείωσε ότι ο σύζυγος μίας εκ των κατηγορουμένων είχε καναδικό διαβατήριο, γεγονός που συνεπάγεται την ύπαρξη μιας παγκόσμιας συνωμοσίας κατά της Ρωσίας.
Περισσότερο από ποτέ, από την αρχή της τρίτης θητείας του, ο Πούτιν σκοπεύει να επιβάλει την εξουσία του στην εγχώρια σκηνή, όπως αποδεικνύεται από τη διεξαγωγή της παρούσας δίκης στη διεθνή σκηνή. Αυτό, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Monde θα οδηγήσει σε αύξηση της απομόνωσης και αυτό αξίζει καταδίκη.

Πηγή: Le Monde

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου