Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Νέα θεραπεία για τη φαλάκρα στις αγορές σε δύο χρόνια!

Μια θεραπεία για τη φαλάκρα μπορεί να είναι διαθέσιμη στην αγορά νωρίτερα από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα μετά από νέες διαπραγματεύσεις μεταξύ των επιστημόνων και φαρμακευτικών εταιριών. 

Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια πιστεύουν ότι έχουν ανακαλύψει ότι ο λόγος για τη φαλάκρα είναι ένα ένζυμο το οποίο σταματά λειτουργία των θυλάκων των τριχών.

Ο Γεώργιος Κοτσαρέλης ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με αρκετές φαρμακευτικές εταιρίες για την ανάπτυξη θεραπειών που θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμες στην αγορά σε δύο χρόνια περίπου.

Τα φάρμακα που μπλοκάρουν τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά καθώς χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του άσθματος και αλλεργιών.

Ο Γ. Κοτσαρέλης και η δερματολογικη ομάδα του στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, ανακάλυψε ότι ένζυμο προσταγλανδίνη D2 (PGD2) εμπόδισε τα τριχοθυλάκια να φτάσουν σε επίπεδα ωρίμανσης.

Η σχέση μεταξύ της γενετικής και αλωπεκίας είναι εδώ και καιρό γνωστή, αλλά όχι η αιτία. Αλλά όταν η ομάδα ανέλυσε τα κρανία φαλακρών ανδρών, βρήκαν ότι τα επίπεδα του ενζύμου PDG2  είναι τρεις φορές υψηλότερο σε σημεία όπου υπάρχει αραίωση.

Αυτή τη στιγμή οι άνδρες έχουν πολύ λίγες επιλογές για τη θεραπεία της φαλάκρας.Ο Δρ Κοτσαρέλης δήλωσε ότι: "Το πιο συνηθιμσμένο πράγμα στη δερματολογία και την  απώλεια μαλλιών σε γενικές γραμμές είναι ότι μπορείτε να πάρετε φάρμακα που ίσως χρησιμοποιούνται και ως  χάπι και τα βάζετε ως τοπικό σκεύασμα. Σίγουρα πιστεύω ότι αυτό θα ήταν καλό στην πρόληψη της τριχόπτωσης, αλλά δεν ξέρουμε με βεβαιότητα ότι θα αναγεννηθούν οι τρίχες".

Εργαστηριακές δοκιμές δείχνουν ότι η θεραπεία μπορεί επίσης να βοηθήσει και τις γυναίκες που χάνουν τα μαλλιά τους. Η γυναικεία τριχόπτωση φέρει δεν είναι τόσο ασυνήθιστη, όπως πολλοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν. Περίπου το 40% των γυναικών υποφέρουν από κάποια μορφή της τριχόπτωσης ως αποτέλεσμα των ορμονικών αλλαγών κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.


Για τους άνδρες ο αριθμός αυτός είναι σημαντικά υψηλότερος. Από την ηλικία των 50 ετών σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των ανδρών έχουν κάποιο βαθμό της ανδρικής φαλάκρας, ένας αριθμός αυτός αυξάνεται στην ηλικία των 70 ετών.

Οι επιστήμονες είναι πολλοί αισιόδοξοι καθώς το συγκεκριμένο φάρμακο θα φέρει επανάσταση στον τομέα της τριχόπτωσης και τα αποτελέσματα θα είναι συναρπαστικά. Οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών είναι δαπανηρές και επώδυνες και όχι πάντα επιτυχείς, ενώ στην αγορά υπάρχουν μόνο δύο φάρμακα διαθέσιμα, τα οποία έχουν υψηλού κινδύνου παρενέργειες.


Πηγή: Mail OnLine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου