Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Πακιστάν: Συνέλαβαν 11χρονο κορίτσι με ειδικές ανάγκες για βλασφημία


Η πακιστανική αστυνομία συνέλαβε ένα 11χρονο κορίτσι με ειδικές ανάγκες, όταν κάποιοι την κατηγόρησαν για βεβήλωση σελίδων του Κορανίου. Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ο όχλος απαίτησε τη σύλληψη του χριστιανού κοριτσιού και απείλησε να κάψει τα χριστιανικά σπίτια έξω από την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.

Το κορίτσι θεωρείται ότι έχει σύνδρομο Down, αφού οι αξιωματούχοι είπαν ότι το κορίτσι δεν μπορούσε να απαντήσει σωστά στις ερωτήσεις των αστυνομικών.

Ο Paul Bhatti, υπουργός του Πακιστάν για την Εθνική Αρμονία, δήλωσε στο BBC ότι ήταν γνωστό ότι η κοπέλα έχει μια ψυχική διαταραχή και ότι φαινόταν "απίθανο ότι βεβήλωσε το Κοράνι σκόπιμα".
Το κορίτσι είχε βρεθεί να μεταφέρει μια τσάντα απορριμμάτων που είχε μέσα σελίδες του Κορανίου. Το γεγονός αυτό εξαγρίωσε μερικούς ντόπιους και ένα μεγάλο πλήθος συγκεντρώθηκε απαιτώντας τιμωρία της 11χρονης. Η αστυνομία ήταν αρχικά απρόθυμη να την συλλάβει, αλλά το έκαναν μετά από μεγάλη πίεση του πλήθους που απειλούσε ότι θα κάψει τα χριστιανικά σπίτια.
Επίσης, περισσότερα από 600 άτομα έχουν εγκαταλείψει από τη χριστιανική γειτονιά. Ακτιβιστές των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ζήτησαν από το Πακιστάν να μεταρρυθμίσει τους αμφιλεγόμενους νόμους περί βλασφημίας , σύμφωνα με τον οποίο ένα πρόσωπο μπορεί να τιμωρηθεί με ισόβεια για βεβήλωση του Κορανίου. Τέλος, πολλοί είναι αυτοί που έχουν σκοτωθεί από μενόμενο πλήθος για τη βεβήλωση του Κορανίου.

Πηγές: BBC/ Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου