Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Μαγνητική θεραπεία μπορεί να ανακουφίσει την κατάθλιψη!

Η διαδικασία, που ονομάζεται διακρανιακή μαγνητική διέγερση, εγκρίθηκε από ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές το 2008 για τη θεραπεία της κατάθλιψης.Ο ασθενής πρέπει να καθίσει σε μια καρέκλα και ένας ειδικός μαγνήτης τοποθετείται πάνω από την περιοχή του αριστερού μετώπου. Η συσκευή, η οποία κάνει διάφορους ρυθμικούς ήχους, στέλνει μαγνητικούς παλμούς.

Οι υποστηρικτές της θεραπείας πιστεύουν ότι οι παλμοί εγείρουν τη δραστηριότητα των κυττάρων σε περιοχές του εγκεφάλου που επηρεάζουν τη διάθεση.Η θεραπεία ωστόσο αντιμετωπίζεται με προβληματισμό και λίγοι ασφαλιστές την καλύπτουν. Όμως, οι υποστηρικτές καταδεικνύουν μελέτες που δείχνουν ότι η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους των οποίων η κατάθλιψη δεν μπορεί να ανακουφιστεί με την φαρμακευτική αγωγή.
Ο Ψυχίατρος Charles Wadle δήλωσε ότι οι ερευνητές γνωρίζουν ορισμένα τμήματα του εγκεφάλου που είναι λιγότερο δραστήρια σε άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη. Η θεωρία πίσω από τη νέα θεραπεία είναι ότι ο μαγνητισμός μπορεί να δραστηριοποιήσει τα εγκεφαλικά κύτταρα σε αυτές τις συγκεκριμένες περιοχές.Τέλος, ο Wadle δήλωσε ότι η νέα διαδικασία έχει ομοιότητες με την ηλεκτροσπασμοθεραπεία, μια μακροχρόνια πρακτική που περιλαμβάνει τη λειτουργία ενός ελεγχόμενου ηλεκτρικού ρεύματος μέσω του εγκεφάλου. Οι ασθενείς πρέπει να τεθούν υπό αναισθησία για την εν λόγω θεραπεία, επειδή προκαλεί σπασμούς. Ο Wadle εκτελεί ηλεκτροσπασμοθεραπεία εδώ πολλά χρόνια, και ο ίδιος εξακολουθεί να πιστεύει ότι αυτή είναι «ο χρυσός κανόνας» για ασθενείς με σοβαρή κατάθλιψη. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η νέα θεραπεία που χρησιμοποιεί τη δύναμη του μαγνήτη δεν απαιτεί αναισθησία και είναι περισσότερη στοχευμένη.

Πηγή: USA Today

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου