Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Δραματικές φωτογραφίες από τις μάχες στη Συρία, με το φωτογραφικό φακό του Γκόραν Τομάσεβιτς.


O Σέρβος φωτογράφος του Reuters, Γκόραν Τομάσεβιτς, έχει τραβήξει φωτογραφίες από τις συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών μαχητών και δυνάμεων πιστών στον Άσαντ μέσα και γύρω από το Χαλέπι.  Στις παρακάτω φωτωγραφίες απεικονίζεται ο αγώνας για την απελευθέρωση της Συρίας από το καθεστώς, όπως απαθανατίζονται από τον φωτογράφο
14 Αυγούστου του 2012: Ένας εθελοντής μαχητής του στρατού της Συρίας αντιδρά αφού άκουσε στις ειδήσεις ότι ο διοικητής του είχε σκοτωθεί από οβίδα τανκ στο Χαλέπι.
4 Αυγούστου του 2012: Ένας εθελοντής μαχητής του στρατού της Συρίας πυροβολεί ένα με ένα τουφέκι AK-47 από ένα σπίτι στο Χαλέπι
Ένας ελεύθερος σκοπευτής του Στρατούτης Συρίας κοιτάζει μέσα από το ριφλ με το τουφέκι του μέσα σε ένα σπίτι στο Χαλέπι
13 Αυγούστου 2012: Εθελοντές μαχητές του Στρατού της Συρίας προχωρούν με τα πόδια στο Σαλαχεντίν, γειτονιά του Χαλεπίου
12 Αυγούστου 2012: Ο αγωνιστής της Συρίας  μπαίνει για κάλυψη σε ένα σπίτι κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο Χαλέπι
12 Αυγούστου 2012: Ένας μαχητής του στρατού της Συρίας  σκαρφαλώνει ένα τοίχο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο Χαλέπι
12 Αυγούστου 2012: Ένας μαχητής της Συρίας βοηθά μια γυναίκα να περάσει έναν δρόμο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο Χαλέπι
11 Αυγούστου 2012: Ένας μαχητής της Συρίας ετοιμάζεται να εξαπολύσει ένα RPG της Συρίας σε τανκ του στρατού που χτυπά ένα κτίριο σε δρόμο κατά τη διάρκεια μαχών
10 Αυγούστου του 2012: Ένας γιατρός κάνει ενταντικό σεμινάριο στους εθελοντές αντάρτες για την παροχή πρώτων βοηθειών στο Χαλέπι
9 Αυγούστου του 2012: Μαχητικό αεροσκάφος της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας εξαπολύει πυραύλους κατά τη διάρκεια εναέριας επίθεσης στο χωριό του Τελ Ραφάτ, 37 χλμ. βόρεια του Χαλεπίου.
9 Αυγούστου του 2012: Ένας μαχητής πυροβολεί με ένα αντιαεροπορικό πυροβόλο όπλο το μαχητικό βομβαρδιστικό της πολεμικής Αεροπορία της Συρίςας που εκτοξεύει πυραύλους κατά τη διάρκεια εναέριας επίθεσης στο χωριό του Τελ Ραφάτ.
9 Αυγούστου του 2012: Ένα φορτηγό καίγεται αφού χτυπήθηκε από ρουκέτες μαχητικού αεροσκάφους στο Τελ Ραφάτ.
8 του Αυγούστου 2012: Οι άνδρες μεταφέρουν σε μια κουβέρτα το σώμα ενός αγοριού, το οποίο σκοτώθηκε στην επίθεση των μαχητικών αεροσκαφών στο χωρίο Τελ Ραφάτ.
7 του Αυγούστου 2012:. Ένας  μαχητής στρατός προσπαθεί να βρει κάλυψη κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με το συριακό στρατό στη Σαλαχεντίν, γειτονιά του κεντρικού Χαλεπίου.
6 Αυγούστου 2012: Ένα κτίριο που έχει πληγεί από οβίδα τανκ  από το συριακό στρατό το βράδυ. 
5 Αυγούστου 2012: Μαχητής ουρλιάζει από τον πόνο αφού τραυματίστηκε από οβίδα, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με στρατιώτες του Στρατού της Συρίας.
4 Αυγούστου 2012: Αντάρτης αντιδρά μετά από το  χαμό του φίλο του, που πυροβολήθηκε από τους στρατιώτες του Στρατού της Συρίας κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο Χαλέπι.
3 Αυγούστου 2012: Ένα αγόρι σκαρφαλώνει σε τανκ του συριακού στρατού που καταστράφηκε μπροστά από ένα τζαμί κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην Αζάζ 47 χιλιόμετρα βόρεια του Χαλεπίου.
2 Αυγούστου 2012: Ένας νεαρός μαχητής κάθεται σε θρανίο από σχολείο σε δρόμο στο κέντρο της πόλης Χαλέπι
1 Αυγούστου 2012: Μια γυναίκα και ένα αγόρι προσπαθούν να περάσουν με τα πόδια μέσα από ερείπια από ένα κτίριο που καταστράφηκε από βομβαρδισμούς από τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ-Άσαντ στο Χαλέπι.
 Πηγή: The Telegraph

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου