Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Οι 5 πιο οικονομικοί προορισμοί σε όλο τον κόσμο!

1. Dharamsala, Ινδία

Στην Dharamsala, σημαντικό πόλο έλξης αποτελεί η πεζοπορία στα Ιμαλάια, καθώς επίσης και οι εκδρομές στο σπίτι του Δαλάι Λάμα στο McLeod Ganj, που διοργανώνονται από τα ξενοδοχεία. Επηρεασμένη από τον πολιτισμό του Θιβέτ, η Dharamsala προσφέρει φθηνά μαθήματα γιόγκα, καθώς και μαθήματα μαγειρικής, παραδοσιακών χορών και τεχνών. Δειπνήστε στο
Peace Cafe στο McLeod Ganj, όπου οι επισκέπτες μπορούν να γευματίσουν μεταξύ μοναχών παραδοσιακές συνταγές, όπως, sampling momos (Θιβετιανά ζυμαρικά γεμισμένα με κρέας κατσικίσιο ή χοιρινό), thukpa (σούπα με noodles) και τηγανιστά noodles. Μείνετε στο ξενοδοχείο Grace, ένα 200 ετών αρχοντικό, που βρίσκεται σκαρφαλωμένο στα βουνά με θέα την κοιλάδα και κοντά στη λίμνη Kangra Pongdam. (Shiegemitsu Takahashi/Alamy)




2. Guilin, Κίνα


Ο ποταμός Li, διασχίζει αυτήν την πόλη των καρστικών σχηματισμών βράχου οξύνοντας jaggedly μεταξύ των κτιρίων. Οι υπαίθριες δραστηριότητες είναι δημοφιλείς, όπως οι εκδρομές με σκάφος από μπαμπού, η ποδηλασία και η πεζοπορία μέχρι το Moon Hill (μια κορυφή, με περίεργο σχήμα και με μια φυσική αψίδα που προσφέρει πανοραμική θέα της περιοχής). Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μαθήματα μαγειρικής από τις τοπικές αγορές, καθώς κάνουν τη βόλτα τους, μέχρι και στα ξενοδοχεία, όπως το Yangshuo Aiyuan Hotel Cookery Class. Γευματίστε στο Anyway café, το οποίο είναι πολύ φιλόξενο για τους ταξιδιώτες και έχει φθηνό Taiwanese-style φαγητό, όπως τηγανητό ρύζι ή μαριναρισμένο χοιρινό. Μείνετε στο Li Jiang Waterfall hotel. Υπάρχει ένας αληθινός καταρράκτης που βρίσκεται κάτω από το οικοδόμημα όπου το ξενοδοχείο διαθέτει δωμάτια, καθώς και μια προνομιακή τοποθεσία. (Jon Arnold Images Ltd-/-Alamy)



3. Porto, Πορτογαλία


Ένας προορισμός για τους λάτρεις του κρασιού. Το Porto είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας και αποτελεί το σπίτι του οίνου. Στο House of Sandeman, οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στη σπηλιά που βρίσκεται το κρασί, της πάνω από 200 ετών επιχείρησης, και να δοκιμάσουν τη γεύση από κρασιά έως 40 ετών. Στο Mercado Do Bolhao, πωλητές πωλούν αλλαντικά, φρέσκα ψάρια και καλαθάκια με λουλούδια κάτω από πολύχρωμες σημαίες. Δειπνήστε στο Ze Bota restaurant, το οποίο σερβίρει κανάτες κρασί και μερίδες ορεκτικών, αρκετά μεγάλες για να τις μοιραστείτε, όπως κρέας της Μαδέρας, σε λογικές τιμές. Δοκιμάστε ένα από τα πιο γνωστά παραδοσιακά πιάτα, την Francesinha, ή "Frenchie" σάντουιτς – το οποίο είναι γεμάτο με κρέας και σάλτσα ντομάτα, και αποτελεί τη πιο δημοφικής επιλογή στο restaurant Bufete Fase. Μείνετε στο Yeatman, ένα ξενοδοχείο με θέμα το κρασί και ένα καλό μέρος για ένα ποτό. Το μπαρ είναι ανοιχτό 24 ώρες την ημέρα. Για αυτούς που έχουν λιγότερα να διαθέσουν, μπορούν να δουν το Gallery Hostel, το οποίο διαθέτει σαλόνι ταινιών, βιβλιοθήκη και κήπο. (Courtesy of T Shinagawa)



4. Dubrovnik, Κροατία


Το Dubrovnik, πέρα από την εκπληκτική γοτθική, αναγεννησιακή και μπαρόκ αρχιτεκτονική, είναι γνωστό για την έντονη νυχτερινή ζωή. Η Placa, ο κύριος δρόμος, είναι γεμάτη από καφετέριες, και οι ντόπιοι μαζεύονται στην αγορά Gunduliceva Poljana να ψωνίσουν. Δειπνήστε στο τοπικό αγαπημένο Lokando Peskarija, μια ψαροταβέρνα κοντά στο λιμάνι που σερβίρει μόνο θαλασσινά που αλιεύονται εκείνη τη στιγμή, όπως το μαύρο ριζότο σουπιάς με γαρίδες. Μείνετε στο Ξενοδοχείο Adria, το οποίο βρίσκεται έξω από την ιστορική συνοικία και διαθέτει κομψή αρχιτεκτονική και μινιμαλιστικά δωμάτια με εκπληκτική θέα στο λιμάνι. (Meghan Lamb)


5. Valparaiso, Χιλή

Αυτή η πόλη αποτελεί μια ζωντανή καλλιτεχνική σκηνή δρόμου και θυμίζει το South American San Francisco. Μετά από μια βόλτα στην περιοχή, οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν ένα δημόσιο λεωφορείο και να πάνε στο Vina Del Mar για να απολαύσουν μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες στη Χιλή. Γευματείστε στο Le Fillou de Montpellier, στην όμορφη γειτονιά του Cerro Concepcion, το οποίο σερβίρει γεύματα με γαλλικές επιρροές, όπως το κουνέλι στιφάδο και μους σοκολάτα. Μείνετε στο Brighton Bed and Breakfast, ένα παλιό, πολύχρωμο, μικροκαμωμένο σπίτι, με δωμάτια με εκπληκτική θέα της πόλης. (Courtesy of Kjetil Eik)

Πηγή: BBC 
Επιμέλεια: Νίκη Κότσαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου