Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Δολοφονήθηκε κωμικός επειδή χλεύαζε ισλαμιστές


Ένας από τους πιο διάσημους κωμικούς της Σομαλίας, ο Αμπτί Ζειλάνι Μαρσάλ λέγεται ότι  δέχτηκε πυροβολισμούς στο κεφάλι και στο στήθος καθώς έφευγε από ραδιοφωνικό σταθμό της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου. 

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιος δολοφόνησε τον κωμικό. Ωστόσο ο Μαρσάλ απειλούνταν εδώ και χρόνια από την εξτρεμιστική ομάδα Αλ- Σαμπάαμπ. Μάρτυρες δήλωσαν στο BBC ότι πυροβολήθηκε αρκετές φορές στο κεφάλι και στο στήθος από δύο άντρες οπλισμένους με πιστόλια. Οι ένοπλοι δεν έχουν ακόμη συλληφθεί.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, ο Μαρσάλ δεν είχε κάνει κακό σε κανένα και ήταν ένας από τους καλύτερους κωμικούς της Σομαλίας. Εργαζόταν επίσης και στο Universal TV, ένα δορυφορικό σταθμό με έδρα το Λονδίνο. 

Οι πολιτικές συνθήκες στη χώρα, καθώς και οι διάφορες εξτρεμιστικές ομάδες απειλούν τόσο τα Μέσα Ενημέρωσης, τους δημοσιογράφους και πολλοί από αυτούς αναγκάζονται να οπλοφορούν για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους.

Τα στρατεύματα της Αφρικανικής Ένωσης και του ΟΗΕ υποστήριξαν την κυβέρνηση στην εκδίωξη της οργάνωσης Αλ- Σαμπάαμπ από το Μογκαντίσου αλλά η ομάδα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα συνεχίσει τις επιθέσεις στην πόλη. Σύμφωνα με τη Guardian, ελέγχει ακόμα τη νότια και την κεντρική Σομαλία. Τέλος, η  χώρα είναι χωρίς εθνική κυβέρνηση από το 1991.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου