Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Εφικτή η αθανασία σε 20 χρόνια, μέσω νανοτεχνολογίας!


Θα μπορέσουμε ποτέ να είμαστε αθάνατοι; Είναι εφικτή η πολυπόθητη αθανασία και μπορούμε πραγματικά να γίνουμε άτρωτοι όπως οι σούπερ ήρωες του κινητατογράφου; Ο Επιστήμονας Ray Kurzweil υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να γίνουν αθάνατοι σε μόλις 20 χρόνια από τώρα, μέσω της νανοτεχνολογίας και της καλύτερης κατανόησης της λειτουργίας του σώματος.

Ο 61χρονος Αμερικανός επιστήμονας δηλώνει ότι η κατανόηση των γονιδίων μας και της τεχνολογίας των υπολογιστών που επιταχύνεται σε απίστευτο βαθμό.

Θεωρητικά, με το ρυθμό ανάπτυξης των επιστημονικών γνώσεών μας, οι νανοτεχνολογίες μπορούν να αντικαταστήσουν πολλά από τα ζωτικά όργανά μας και αυτό θα μπορούσε να είναι εφικτό σε 20 περίπου χρόνια.

Ο Kurzweil προσθέτει ότι, αν και αυτές οι αξιώσεις μπορεί να φαίνονται υψηλές, είναι γεγονός ότι τεχνητό πάγκρεας και νευρωνικά εμφυτεύματα είναι ήδη διαθέσιμα.

Ο Kurzweil ονομάζει τη θεωρία του «Νόμος  Επιτάχυνσης Επιστροφών» και γράφοντας στο The Sun υποστηρίζει ότι : «Εγώ και πολλοί άλλοι επιστήμονες πιστεύουν ότι μέσα σε 20 χρόνια θα έχουμε τα μέσα για να επαναπρογραμματίσουμε το σώμα μας ώστε να σταματήσει η γήρανση και η νανοτεχνολογία θα μας επιτρέψει να ζούμε για πάντα».

«Μέσα σε 25 χρόνια θα είμαστε σε θέση να συμμετέχουμε σε ένα ολυμπιακό σπριντ για 15 λεπτά χωρίς να πάρουμε ανάσα, ή να πάμε για καταδύσεις για τέσσερις ώρες χωρίς οξυγόνο», συνεχίζει ο επιστήμονας. «Η νανοτεχνολογία θα επεκτείνει και τις διανοητικές ικανότητες μας σε τέτοιο βαθμό που θα είμαστε σε θέση να γράψουμε βιβλία μέσα σε λίγα λεπτά.

Ωστόσο ο αμερικανός επιστήμονας καταλήγει ότι με αυτόν τον τρόπο θα είναι σα να ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα με τεχνητά μέλη και όργανα που τα ονομάζει «cyborgs», δηλαδή εικονικούς οργανισμούς.

Πηγή: The Telegraph

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου