Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Η μεγαλύτερη τεχνητή λιμνοθάλασσα στον κόσμο στη Χιλή! Δείτε φωτογραφίες!


Η πισίνα του San Alfonso del Mar Resort στη Χιλή σπάει τα ρεκόρ για το μήκος, το βάθος, τα έξοδα συντήρησης και απλά την τελειότητά της.



Η μεγαλύτερη τεχνητή λιμνοθάλασσα του κόσμου, ή αλλιώς η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου, βρίσκεται στο San Alfonso del Mar Resort στη Χιλή. Έχει μήκος ένα χιλιόμετρο, φτάνει μέχρι τα 35 μέτρα βάθος και χωράει 250 εκατομμύρια λίτρα νερού που αντλούνται μέσα από τον Ειρηνικό Ωκεανό, ο οποίος βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια.


Οι επισκέπτες μπορούν να πλέουν με σκάφη, να κάνουν καταδύσεις, βουτιές στη τεράστια πισίνα. Το San Alfonso del Mar Resort διαθέτει επίσης τζακούζι με θέα τον ωκεανό, και ενυδρεία, όπου μπορείτε να δειπνήσετε με μια διαφορετική θέα στον ωκεανό.


Αυτή η τεχνητή λιμνοθάλασσα είναι στην πραγματικότητα πολύ φιλική προς το περιβάλλον. Μια νέα τεχνολογία που αναπτύχθηκε από μια εταιρεία που ονομάζεται Crystal Lagoons, χρησιμοποιεί έως και 100 φορές λιγότερα χημικά σε σύγκριση με τα παραδοσιακά συστήματα συντήρησης πισίνας, και έχει μια διαδικασία φιλτραρίσματος με ηχητικούς παλμούς που χρησιμοποιεί το 2 τοις εκατό της ενέργειας σε σχέση με αυτή που χρησιμοποιούν τα παραδοσιακά συστήματα φιλτραρίσματος.


Με όλες αυτές οι εξελίξεις των τεχνολογιών που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο, φαίνεται ότι η λιμνοθάλασσα - πισίνα του San Alfonso del Mar δεν θα κρατήσει για πολύ τον παγκόσμιο τίτλο του, αφού ήδη στην Αίγυπτο βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεχνητή λιμνοθάλασσα.

Πηγή: CNN
Επιμέλεια: Νίκη Κότσαρη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου