Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Κολυμβητής χωρίς άκρα, διασχίζει τα παγωμένα νερά της Αλάσκα!


Ο  Γάλλος κολυμβητής, Φιλίπ Κρουαζόν του οποίου τα άκρα είχαν ακρωτηριαστεί μετά από ηλεκτρικό ατύχημα το 1994, κατάφερε να κολυμπήσει χωρίς πόδια και χέρια στα παγωμένα νερά που χωρίζουν την Αλάσκα και τη Ρωσία με τη βοήθεια προσθετικού κουπιού. Ο Γάλλος κολυμβητής, ο οποίος έχασε τα άκρα του σε ηλικία μόλις 26 ετών, είπε ότι αυτό ήταν η πιο δύσκολη κολύμβηση που έκανε ποτέ.

Ο Φιλίπ Κρουαζόν ολοκλήρωσε το μπάνιο του αργά την Παρασκευή ξεκινώντας από το μικρό νησί Διομίδης της Αλάσκας μέχρι τα ρωσικά σύνορα στη θάλασσα κοντά στο Μεγάλο νησί Διομίδης, δηλαδή σε απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων! Χρησιμοποιώντας κουπί ως προσθετικό βοήθημα και με τη βοήθεια της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Handicap Inernational, κατάφερε να φέρει είς πέρας ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο.


Επιπροσθέτως, το νερό ήταν πολύ κρύο, περίπου 4 βαθμούς Κελσίου και υπήρχε και μεγάλη αστάθεια του νερού λόγω ομίχλης στην περιοχή. Χρησιμοποιήθηκε ωστόσο τεχνολογία GPS για να καθοριστεί η διαδρομή. 

Μετά από αυτό, ο Κρουαζόν σχεδιάζει να μεταβεί στο Λονδίνο για να εργαστεί ως σχολιαστής στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων. Ο Γάλλος κολυμβητής είναι το δεύτερο άτομο που κατόρθωσε να κολυμπήσει στο Βερίγγειο Πορθμό από την Αλάσκα ως τη ρώσικη επιφάνεια. 

Πηγή: Guardian






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου