Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Τα πιο ακριβά πιάτα στον κόσμο!

1.    Τhe Golden Phoenix CupcakeTo πιο ακριβό Cupcake στον κόσμο δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στο Ντουμπάι στο Bloomsbury’s café στις 5 Ιουλίου. Το Golden Phoenix Cupcake κοστίζει  3.676 ντιρχάμ (811,66 ευρώ), και δημιουργείται από μια συνταγή που περιλαμβάνει ιταλική σοκολάτα, 23-καρατίων βρώσιμα φύλλα χρυσού, οργανικές φράουλες και πολλή βρώσιμη χρυσή σκόνη. Το κέικ παρουσιάζεται σε ένα 24-καρατίων χρυσό δίσκο και όσοι το επιθυμούν πρέπει να το παραγγείλουν τουλάχιστον 48 ώρες νωρίτερα. (Bloomsburys, Dubai)


2.     The ‘27.321’ cocktailΤο 2008, το φημισμένο ξενοδοχείο στο Ντουμπάι, το Burj Al Arab, δημιούργησε το πιο ακριβό κοκτέιλ στον κόσμο: το “27,321”, στην τιμή των 27.321 ντιρχάμ (6.032,47 ευρώ). Το ποτό κατασκευάζεται από ένα 55 ετών Macallan ουίσκι από το Moray της Σκωτίας, αποξηραμένα πικρά φρούτα, σπιτικά φρούτα του πάθους, και σερβίρεται σε ένα 18-καρατίων χρυσό ποτήρι. Στο ξενοδοχείο έχουν πωληθεί 10 από αυτά τα κοκτέιλ μέσα σε έξι μήνες σε μεμονωμένους επισκέπτες. (Burj Al Arab, Jumeirah)


3.    The Frrrozen Haute ChocolateΤο πιο ακριβό επιδόρπιο στον κόσμο, το Frrrozen Haute Chocolate, κοστίζει  18.713 δολάρια (15.172,50 ευρώ). Το βρίσκουμε στο Serendipity 3, ένα εστιατόριο στο Upper East Side της Νέας Υόρκης. Το πιάτο συνδυάζει 28 διαφορετικά είδη κακάο, είναι διακοσμημένο με 5 γραμμάρια βρώσιμων  23 καρατίων νιφάδες χρυσού. Το γλυκό σερβίρεται σε κολονάτο ποτήρι με επένδυση από βρώσιμα φύλλα χρυσού, μαζί με ένα 18 καρατίων διαμαντένιο βραχιόλι και τρώγεται με ένα στερεό χρυσό κουτάλι επιστρωμένο με σπάνια διαμάντια σε μαύρο, λευκό και σοκολατένιο χρώμα. (Serendipity 3)


4.    Le Burger ExtravagantΤι χρειάζεται για να κάνει πιο ακριβό burger του κόσμου; Ιαπωνικά βόειο κρέας waygu με βούτυρο που περιέχει 10 βότανα και λευκή τρούφα, καρυκευμένο με καπνιστό θαλασσινό αλάτι Alderwood, που ολοκληρώνεται με το τυρί τσένταρ, φύλλα μαύρης τρούφας και ένα τηγανητό αυγό ορτυκιού,  Campagna roll, Blini, κρέμα fraiche και χρυσό χαβιάρι Kaluga. Και μια οδοντογλυφίδα επιστρωμένη με ένα στερεό χρυσό διαμάντι  στο πλάι. Το burger κοστίζει 293 δολάρια (237,56 ευρώ), και ετοιμάζεται μόνο κατόπιν ραντεβού στο Serendipity 3, στη Νέα Υόρκη. (Liz Steger)

5.    Sushi Del OrienteΤο sushi αυτό είναι τυλιγμένο σε 24 καρατίων φύλλα χρυσού και πασπαλίζονται με πέντε 0.20 καρατίων διαμάντια της Αφρικής. Αυτό είναι το πιάτο είναι μια ιδέα ενός Ιάπωνα επιχειρηματία στη Μανίλα, Φιλιππίνες. Το 2010, μαζί με τον διάσημο σεφ Angelito Araneta Jr δημιούργησαν αυτό το πιάτο που κοστίζει 85,727.59 πέσος Φιλιππίνων (1.639,93 ευρώ). 


6.    Buddha Jumps Over the Wall soup
Στο εστιατόριο Kai Mayfair του Λονδίνου με £ 108 (137,42 ευρώ) στην τσέπη σας, μπορείτε να δοκιμάσετε την πιο πολύτιμη σούπα του κόσμου. Το πιάτο - Buddha Jumps Over the Wall soup, που ονομάστηκε έτσι προφανώς επειδή είναι τόσο νόστιμο που ακόμη και ένας χορτοφάγος θα πηδούσε πάνω από τον τοίχο για να το δοκιμάσει. Αποτελείται από πτερύγια καρχαρία, Ιαπωνικά λουλουδένια μανιτάρια, αγγούρι της θάλασσας, αποξηραμένα χτένια, κοτόπουλο, ζαμπόν Χουνάν, χοιρινό και ginseng. Για να το γευτείτε πρέπει να έχετε παραγγείλει πέντε ημέρες νωρίτερα. (Bernard Yeoh)

Πηγή: BBC
Επιμέλεια: Νίκη Κότσαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου