Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Οι νέοι δε γνωρίζουν αρκετά για τον HIV



Εμπειρογνώμονες για την σεξουαλική υγεία καθώς και ηγετικά φιλανθρωπικά ιδρύματα τον ιό HIV, ισχυρίζονται ότι δε γίνεται αρκετή προσπάθεια για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για τους κινδύνους του ιού στους νέους.

Ακτιβιστές ισχυρίζονται ότι τα ποσοστά μόλυνσης εξακολουθούν να είναι υψηλά και πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πώς είναι να ζει κανείς με αυτήν την ασθένεια.

Στοιχεία από την Υπηρεσία Προστασίας Υγείας της Βρετανίας, δείχνουν ότι σημειώθηκαν περίπου 6.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ενήλικες σε όλη τη Βρετανία το 2011. Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια περίπου 3.500 άτομα ηλικίας 16-24 ετών έχουν διαγνωστεί ως φορείς του ιού.


Ο Paul Steinberg ειδικός σε θέματα σεξουαλικής υγείας στο Lambeth, νότια του Λονδίνου, ισχυρίστηκε ότι: «Νομίζω ότι είναι σωστό να πω ότι η ευαισθητοποίηση του HIV έχει γενικά μειωθεί για πολλούς ανθρώπους σε αυτή τη χώρα».



Ο ειδικός θεωρεί ότι οι ιατρικές πρόοδοι στη θεραπεία του HIV κατά την τελευταία δεκαετία έχουν οδηγήσει τους ανθρώπους να γίνουν πιο αδιάφοροι, θέτοντας έτσι τον εαυτό τους σε περισσότερους κινδύνους.



Ο Steinberg, επίσης, ισχυρίζεται ότι  η αυξημένη προσοχή που δίνεται σε άλλα, πιο συνηθισμένα, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα όπως τα χλαμύδια και η βλεννόρροια σημαίνει ότι οι νέοι δεν είναι τόσο ενημερωμένοι όσο θα έπρεπε για τον ιό HIV.

«Παρά το γεγονός ότι ο HIV δεν είναι αιτία θανάτου πλέον, αν ο ιός διαγνωστεί εγκαίρως, είναι  μακράς διαρκείας κατάσταση», καταλήγει ο ειδικός στα θέματα σεξουαλικής υγείας.


Πηγή: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου