Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Λονδίνο 2012: οι 10 καλύτερες αθλητικές στιγμές


Οι 10 καλύτερες αθλητικές στιγμές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, από το CNN:

"Ο κεραυνός χτυπά 3 φορές" Ο Γιουσείν Μπολτ είναι ο 25χρονος Τζαμαϊκανός που κέρδισε 3 χρυσά μετάλλια!

Chris Hoy έγινε ο πιο επιτυχημένος Ολυμπιονίκης της Βρετανίας με έξι χρυσά στην καριέρα στην ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας που κυριάρχησε στους αγώνες ποδηλασίας, κερδίζοντας εννέα μετάλλια στο σύνολο.

Μάικλ Φελπς, από τη Βαλτιμόρη, είναι πλέον ο πιο επιτυχημένος Ολυμπιονίκης όλων των εποχών, κερδίζοντας 18 χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες και  22 μετάλλια συνολικά.

"Ο ιπτάμενος Ολλανδός": ο Επκ Ζόντερλαντ αψηφά τη βαρύτητα κατά τη διάρκεια επίδειξης στην οριζόντια μπάρα της καλλιτεχνικής γυμναστικής ανδρών. 


Ο Ντέιβιντ Ρουντίσα καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ, κερδίζοντας το χρυσό με νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 800 μ. των ανδρών!
Η ομάδα σκυταλοδρομίας γυναικών των ΗΠΑ γιορτάζουν δίπλα στο ρολόι μετά τη νίκη του χρυσού μεταλλίου  και θέτοντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ των 40,82 δευτερολέπτων στην σκυταλοδρομία 4x100 των γυναικών.
Ο Βρετανός Άντι Μάρεϊ  πανηγυρίζει μετά τη νίκη του αγώνα τένις κατακτώντας χρυσό μετάλλιο, νικώντας τον Ελβετό Roger Federer, μετά από 27 ημέρεςόπου ο Μάρεϊ έχασε από τον Φέντερερ στον τελικό του Γουίμπλετον.
Σε ηλικία μόλις 16 ετών, η Ye Shiwen από την Κίνα εξέπληξε τους θεατές με το ρεκόρ ταχύτητάς της, κερδίζοντας δύο χρυσά μετάλλια στην κολύμβηση.
Η Ουγκάντα ​​κέρδισε το δεύτερο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιό της μετά από 40 χρόνια, όταν ο Stephen Kiprotich κέρδισε στον μαραθώνιο των ανδρών.
Βρετανός πυγμάχος Anthony Joshua, κέρδισε το χρυσό για τη χώρα του στον τελικό του σούπερ-βαρέων βαρών, πραγματοποιώντας την καλύτερη απόδοση της Βρετανίας στη πυγμαχία από το 1920! 
 




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου