Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Δολοφονία στη Γαλλία: Οικογενειακά θέματα κληρονομιάς η πιθανή αιτία.


Οι ερευνητές εξετάζουν, μεταξύ άλλων, τα στοιχεία για την υπόθεση της τετραπλής δολοφονίας τουριστών στη Γαλλία λόγω βασικής διαφοράς σε σχέση με χρήματα μεταξύ του πατέρα της οικογένειας και των δύο αδελφών, καθώς δικαστική έρευνα για "δολοφονία" και "απόπειρα δολοφονίας" ήταν ανοικτές.

Ο εισαγγελέας, Eric Maillaud ανακοίνωσε την Παρασκευή το πρωί ότι οι ερευνητές θα εξετάσουν, μεταξύ και άλλων υποθέσεων, το γεγονός ότι η δολοφονία της οικογένειας ήταν αποτέλεσμα οικονομικών διαφορών. Ο δικαστής, όμως, απαιτεί προσοχή και να μην προβούν πρόωρα συμπεράσματα. Η Daily Telegraph και η Daily Mail το βράδυ της Πέμπτης αναφέρθηκαν στη διαφορά μεταξύ του Σαάντ αλ-Χίλλε και του αδελφού του για μια κληρονομιά.


Ο πατέρας τους είχε αφήσει μετά το θάνατό του πριν από ένα χρόνο, χρήματα και πολλά ακίνητα στη Γαλλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ιράκ. Σύμφωνα με μια οικογενειακή φίλη, οι δύο αδελφοί είχαν σταματήσει να μιλούν λόγω συγκρούσεων για θέματα κληρονομιάς. 

Όμως, σύμφωνα με πηγές των ερευνητών, ο αδελφός του Σαάντ αλ-Χίλλε έχει ήδη παρουσιαστεί από την Πέμπτη σε αστυνομικό τμήμα στη Βρετανία για να υπερασπιστεί τον εαυτό του,  από οποιαδήποτε συμμετοχή στην τετραπλή δολοφονία.

Επίσης, σύμφωνα με την ταμπλόιντ Daily Mail, ο Σαάντ αλ-Χίλλε ήταν γνωστός στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες για 20 χρόνια. Το 2003, κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Ιράκ από αμερικανικά και βρετανικά στρατεύματα, ο μηχανικός, ο οποίος είχε φύγει με τους γονείς του στη Βρετανία τη δεκαετία του 1970 για να ξεφύγουν από το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν, βρισκόταν υπό παρακολούθηση.
 

Για να κατανοήσουμε καλύτερα την εξέλιξη των γεγονότων, οι ερευνητές στηρίζονται σε αυτοψίες που θα πραγματοποιηθούν αυτές τις μέρες.  Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το βράδυ ή το Σάββατο το πρωί, ανάλογα με τη χρονική στιγμή κατά την οποία είναι γνωστά τα αποτελέσματα. Οι ερευνητές ελπίζουν επίσης να συνέλθει σύντομα η μεγαλύτερη κόρη του ζευγαριού αλ-Χίλλε, η οποία έχει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι μετά από ξυλοδαρμό και χτυπήθηκε από σφαίρα στον ώμο και έχει βυθιστεί σε κώμα. 
Προς το παρόν, οι ερευνητές γνωρίζουν ότι τα θύματα έχασαν τη ζωή τους από πολλαπλούς πυροβολισμούς τουλάχιστον μια σφαίρα στο κεφάλι. Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα, ο Γάλλος ποδηλάτης χτυπήθηκε από πέντε σφαίρες. Οι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο αυτοκίνητο επλήγησαν από δύο σφαίρες. Ο εισαγγελέας που περιγράφει το περιστατικό ως "φόνο πρωτοφανούς αγριότητας", αλλά πηγές της αστυνομίας κοντά στο σημείο αναφέρουν ότι οι βολές δείχνουν μεγάλο "επαγγελματισμό" και δεν αποκλείεται ο δολοφόνος να είχε και συνεργάτη.



Πηγή: Le Figaro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου