Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Έγραψαν μαύρο πρόβατο σε σχολείο για να μην το κλείσουν....

Ένας νέος μαθητής, και πολύ ιδιαίτερος, έκανε το πρώτο του μάθημα στο σχολείο Jules Simon της Saint-Nazaire. Ο Βίνσετ Π. του οποίου το όνομα δεν έχει αποκαλυφθεί από τη διοίκηση της επιχείρησης, είναι ένα πρόβατο, ένα μαύρο πρόβατο. Γράφτηκε σε αυτό το σχολείο από τους γονείς των μαθητών που διαμαρτύρονται για το κλείσιμο μιας τάξης με την αιτιολογία ότι δεν είχε ένα μαθητή. Με τον Βίνστετ η τάξη έχει πλέον συμπληρωθεί.

Από χθες το πρωί, ο Βίνσεντ έρχεται κανονικά στο σχολείο, επειδή το σχολείο αποφάσισε την να κλείσει την τάξη γιατί λείπει ένας ακόμα μαθητής", δήλωσε ο Pascale Chamouillet, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων στο σχολείο.

"Αφού λοιπόν έχουμε "μόνο" 286 μαθητές και ο Επιθεωρητής Παιδείας μέτρησε τα παιδιά ένα ένα σαν να ήταν πρόβατα, ο Βίνσετ είναι πλέον συμβολικά ο 287ος μαθητής", είπε ο Πρόεδρος των Γονέων. 

Σε επιστολή τους προς τον Υπουργό Παιδείας, Vincent Peillon, οι γονείς έχουν την ελπίδα να δώσει λύση στην κατάσταση που τη θεωρούν άδικη και αδικαιολόγητη, καθώς είναι υπέρ μιας καλύτερης ποιότητας της εκπαίδευσης. 




Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πρύτανη της Ακαδημίας της Νάντης "υπήρξε ένας καλός διάλογος με τους γονείς του σχολείου και έχουν τη διάθεση να επιλύσουν το πρόβλημα. Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι υπάρχουν και άλλα σχολεία σε χειρότερη κατάσταση που αναγκάζονται να κλείσουν λόγω έλλειψης καθηγητών. 



Εν τω μεταξύ, τα παιδιά όλων των ηλικιών έσπευσαν να χαϊδέψουν το νέο φίλο τους,  που ήθρθε με τη μητέρα του. Αυτό το αρνάκι είναι 10 μηνών, δηλαδή 6 χρονών για την ηλικία των προβάτων όσο και η ηλικία εγγραφής των μαθητών στο σχολείο. 

Πηγή: Le Monde

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου