Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Επιμήκυνση μέχρι το 2016 και μέτρα ύψους 11.9 δισ. ευρώ, η πολιτική αντζέντα της εβδομάδας.

Ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα "The Washington Post" δήλωσε ότι "μιλάμε για επέκταση έως το 2016" αν και παραδέχτηκε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στην κοινωνία που ζητούν επίλυση. Την ερχόμενη Παρασκευή θα μεταβεί στη Ρώμη όπου θα συναντήσει τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι, μετά τη νέα συνάντηση με τους Β. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη για το νέο πακέτο μέτρων. 

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός μίλησε για το θέμα της επιμήκυνσης μέχρι το 2016, παραθέτοντας αριθμητικά στοιχεία και υποστήριξε ότι έγιναν πολλά λάθη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Επίσης, τόνισε την αναγκαιότητα της επιμήκυνσης αφού υπάρχει ανάγκη για ρευστότητα που θα οδηγήσει σε ανάκαμψη της χώρας. Η ρευστότητα, σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, θα πρέπει να προέλθει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Τέλος, δήλωσε ότι αν λάβει τα χρήματα από την τρόικα τον Οκτώβριο θα ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες.
Αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις, ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι πρέπει να τηρηθούν οι συμφωνίες, αφού το 2013 θα είναι η 6η συνεχόμενη χρονιά ύφεσης και μία ελληνική έξοδος από το ευρώ θα είναι καταστροφική. Επιπλέον, ο Α. Σαμαράς αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το θέμα των λαθρομεταναστών καθώς και τη γραφειοκρατία που καθηλώνει τις επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα.
Την Τετάρτη ή την Πέμπτη θα γίνει νέα σύσκεψη των κυβερνητικών αρχηγών για το νέο πακέτο μέτρων των 11,9 δις ευρώ που θα θίγει και μισθούς και συντάξεις, με εξαίρεση τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους συνταξιούχους του ΟΓΑ. Στη συνέχεια ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα συναντήσει στο τέλος της εβδομάδας στη Ρώμη τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου