Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Σύγκρουση στη Συρία: Η Ιορδανία χρειάζεται χρήματα για τους πρόσφυγες



H Iορδανία έχει αυξήσει σημαντικά το ποσό των χρημάτων που απαιτεί από τη διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσει την εισροή προσφύγων από τη Συρία. Σε μια κοινή έκκληση με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, η Ιορδανία, δήλωσε ότι χρειάζεται τώρα  700 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε ζητήζει το ποςσό των 400 εκατομμυρίων.




Το αίτημα είναι αποτέλεσμα των σφοδρών μαχών που συνεχίζουν να μαίνονται σε όλη τη Συρία καθώς και από την αύξηση του αριθμού των αμάχων που φεύγουν.


Η ανθρωπιστική κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τα σύνορα της χώρας εντείνεται, με την Ιορδανία να ισχυρίζεται ότι αγωνίζεται να αντιμετωπίσει με τη ροή των προσφύγων.

Ο υπουργός Σχεδιασμού της Ιορδανίας Τ. Χασάν είπε ότι αναμένεται ο αριθμός των Σύρων προσφύγων στην Ιορδανία πρόκειται να αυξηθεί σύντομα σε 240,000, από 180,000 που υπάρχουν ήδη, Θέτοντας της ενεργειακές ανάγκες της χώρας υπό αυξημένη πίεση.



Επίσης, ο Ιορδανός Υπουργός δήλωσε ότι έχουν φθάσει στα όριά και ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να επωμίζεται αυτή την κρίση και πρόσθεσε ότι: "Έχουμε κάνει αυτή η κοινή έκκληση για να συνεχίσουμε να παρέχουμε ανθρωπιστική βοήθεια στους αδελφούς μας στη Συρία".




.

Πηγή: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου