Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Θανάσιμες εκρήξεις αυτοκτονίας σε βάση του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον εννέα άμαχοι και τέσσερις αστυνομικοί έχουν έχασαν τη ζωή τους σε διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας κοντά σε  βάση του ΝΑΤΟ στο κεντρικό Αφγανιστάν, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η  επίθεση έγινε το πρωί, στην επαρχία Wardak, και κατέστρεψε σπίτια κοντά σε τοπικό παζάρι, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Οι Ταλιμπάν είπαν ότι εκείνοι πραγματοποίησαν την επίθεση.

Υπάρχουν φόβοι για αύξηση της βίας, όταν οι ξένες δυνάμεις αποσυρθούν από το Αφγανιστάν μέχρι το 2014.


Στην πρώτη επίθεση, ένας Ταλιμπάν κινήθηκε με τα πόδια με στόχο το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη της επαρχίας Saidabad, δήλωσαν αξιωματούχοι.

 Μια δεύτερη έκρηξη βόμβας έγινε από φορτηγό σε δρόμο που χωρίζει το ένωση από τη βάση του ΝΑΤΟ, καταστρέφοντας μια σειρά από καταστήματα και σπίτια.

Τουλάχιστον 68 άτομα τραυματίστηκαν στις δύο επιθέσεις. Κανένα μέλος του προσωπικού από τη βάση του ΝΑΤΟ δε σκοτώθηκε, αλλά δύο μέλη τραυματίστηκαν.


Οι περισσότεροι από τους τραυματίες εισήχθησαν σε τοπικά νοσοκομεία, ενώ τουλάχιστον 10 άτομα με "σοβαρούς τραυματισμούς" μεταφέρθηκαν στην Καμπούλ. Πέντε Αφγανοί σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 80 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων περίπου 50 Αμερικανοί στρατιώτες, τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή.

Το ΝΑΤΟ το οποίο έχει σήμερα περίπου 130.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν - πρόκειται να αποσύρει τις δυνάμεις της μάχης στο Αφγανιστάν μέχρι το τέλος του 2014.

Πηγή: BBC 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου