Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

"Σκιές" στην εξιχνίαση της δολοφονίας τουριστών στη Γαλλία

Οι ερευνητές μελετούν όλα τα κομμάτια για την εξιχνίαση της τετραπλής δολοφονίας τουριστών στο δάσος Ντουσάρ της Γαλλίας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές σκιές στη λύση του μυστηρίου.

Πώς ξεκίνησε;

Την Τετάρτη, στις 15:50, ένας ποδηλάτης, πρώην μέλος της βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, βρέθηκε σε πάρκινγκ στην πόλη του Δάσους Doussart. Στη συνέχεια ανακαλύφτηκε και το αυτοκίνητο με τους νεκρούς που πυροβολήθηκαν στο μέτωπο και μετά από 8 ώρες διαπιστώθηκε ότι υπήρχε μέσα στο αυτοκίνητο, ζωντανό ένα κορίτσι 4 ετών που είχε κρυφτεί στα πόδια της μητέρας της.

Γιατί το κορίτσι ανακαλύφθηκε τόσο αργά;

"Ήταν εντελώς άφαντη προς τα πίσω, καθώς κρυβόταν ανάμεσα στις αποσκευές και στα πόδια της νεκρής μητέρας της", δήλωσε την Πέμπτη η εισαγγελία για να δικαιολογήσει την καθυστέρηση στην εύρεση του δεύτερου κοριτσιού. Μέχρι την άφιξη των τεχνικών Εγκληματολογικών Ερευνών της περιφέρειας του Παρισιού, η τοπική αστυνομία είχε εντολή να μην αγγίξει το αυτοκίνητο καθώς δεν υπάρχει καμία κίνηση σε αυτό. Δεν είδαν κάτι μέσα από το μικρό παράθυρο και δεν θα μπορούσαν να ανοίξουν τις πόρτες από φόβο  μη σπάσει το γυαλί που είχε ραγίσει από τις σφαίρες, το οποίο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη βαλλιστική έρευνα.

"Haute-Savoie": πώς διαδραμτίστηκε η σκηνή του εγκλήματος και ποιοι ήταν τα θύματ;

Ο ιδιοκτήτης της BMW που γαζώθηκε από τον πυροβολισμό ονομάζεται Σαάντ αλ-Χίλλε. Είναι 50 ετών και γεννήθηκε στη Βαγδάτη. Κατοικεί με την οικογένειά του σε προάστια νότια του Λονδίνου. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι αυτός ήταν ο άνθρωπος στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και ότι τα κορίτσια είναι τα παιδιά του. Οι δύο γυναίκες που βρέθηκαν στο πίσω μέρος του οχήματος ήταν η σύζυγός του και μια θεία ή γιαγιά.

Ο εισαγγελέας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αυτές τις υποθέσεις και προτιμούν να περιμένουν για εξετάσεις DNA. Ένα ιρακινό διαβατήριο, το οποίο δεν γνωρίζουμε ακόμη σε ποιον ανήκει, βρέθηκε επίσης στο αυτοκίνητο. Η γηραιότερη γυναίκα μετέφερε ένα σουηδικό διαβατήριο.

Ο οδηγός της BMW και μία από τις δύο γυναίκες που κάθονται στο πίσω κάθισμα καθώς και ο ποδηλάτης που βρέθηκε κοντά έχουν σκοτωθεί από σφαίρα στο κεφάλι. Τα αίτια του θανάτου του τελευταίου θύματος είναι ακόμη άγνωστα. Το σώμα θα μεταφερθεί για αυτοψία την Παρασκευή στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής της Γκρενόμπλ.

Ποια είναι τα κίνητρα του εγκλήματος;

Το μυστήριο παραμένει σε αυτό το σημείο. Οι κύκλοι της αστυνομίας, παραμένουν "σκεπτικοί" σχετικά με την θεωρία του τυχαίου εγκλήματος, δεδομένων των μεθοδικών και αμείλικτων δολοφόνων.

Οι ερευνητές δεν αποκλείουν οποιοδήποτε άλλη υπόθεση όπως να πήγε κάτι στραβά με το αυτοκίνητο και να συναντήθηκαν με εγκληματίες σε κρύπτη. Η οικογένεια θα μπορούσε επίσης να προκάλεσε ανησυχία σε διακινητές ναρκωτικών που ίσως βρίσκονταν σε πλήρη συναλλαγή. Ωστόσο,  τόπος δε θεωρείται επικίνδυνος και δε συχνάζουν εγληματίες εκεί, σύμφωνα με τους ερευνητές. "Θα μπορούσε επίσης να είναι το απόλυτο οικογενειακό δράμα.", δήλωσε ο εισαγγελέας του Annecy.

Ο Ποδηλάτης θα μπορούσε να έχει σκοτωθεί γιατί ήταν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή και μπορεί να προσπάθησε να παρέμβει. Οι υποθέσεις για την ανεξιχνίαστη δολοφονία είναι πολλές καθώς προκαλεί αποτροπιασμό και μεγάλη ανησυχία τόσο στη Γαλλία όσο και στη Βρετανία από όπου κατάγονταν οι δολοφονημένοι.

Πηγή: Le Figaro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου