Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Σχολικές τάξεις από όλο τον κόσμο! (Φωτογραφικό Υλικό)

Ο φωτογράφος Julian Germain μας μεταφέρει σε ένα "φωτογραφικό" ταξίδι στις τάξεις όλου του κόσμου! Οι εικόνες είναι μοναδικές, αφού οι διαφορές είναι τεράστιες ανάμεσα στα σχολεία των απομακρυσμένων περιοχών της Ασίας και της Αφρικής και τα σχολεία των αναπτυγμένων χωρών της Ευρώπης.

Δημοτικό Σχολείο στην Γκαμπέλα της Αιθιοπίας
 Η Γκαμπέλα είναι ένα μικρό χωριό περίπου 420 χιλιόμετρα έξω από την Αντίς Αμπέμπα. Οι αίθουσες είναι σε άσχημη κατάσταση και πολλά από τα παιδιά δεν καταφέρνουν να φτάσουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι δάσκαλοι είναι απολύτως σεβαστοί σε αυτήν την περιοχή και τα παιδιά επιθυμούν πολύ να μάθουν.

 Δημοτικό Σχολείο Akamat Al Me'gab, στην Υεμένη

Αυτή η εικόνα είναι όλο και όλο το σχολείο. Ένα δωμάτιο στο δημοτικό σχολείο μιας ορεινής γεωργικής περιοχής στην Υεμένη. Η θέα από τα παράθυρα είναι εκπληκτική, δεν υπάρχει όμως ηλεκτρικό ρεύμα. Στο σχολείο φοιτούν παιδιά όλων των ηλικιών και λόγω του ότι βρίσκονται στην ύπαιθρο δεν υπάρχει πρόβλημα στο να φοιτούν από κοινού αγόρια και κορίτσια. Τέλος, εφαρμόζεται η αλληλοδιδακτική αφού τα μεγαλύτερα παιδιά βοηθούν τα μικρότερα.

 Σχολείο στο  Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας

Αυτό είναι ένα τυπικό σχολείο για τα παιδιά της εργατικής τάξης. Όποιος έχει χρήματα στη Βραζιλία στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο. Τα παιδιά σε αυτή την κατηγορία ζουν σε κοντινή εργατική περιοχή και είναι πολύ φτωχά.  Οι πόροι είναι ανεπαρκείς και είναι πολύ δύσκολο να πάνε αυτά τα παιδιά σε κάποιο Πανεπιστήμιο.

Το σχολείο Agnes-Miegl-Realschule στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας

Το σχολείο αυτό είναι ένα "κανονικό σχολείο" της εποχής, χαλαρό και φωτεινό με τα παιδιά να είναι ντυμένα νεανικά, της μόδας, με γκράφιτι στον τοίχο και τη νεανική κουλτούρα να εκφράζεται σε όλο το κτίριο.

 Σχολείο Escolar Secundaria στου Tiracanchi του Περού
 
Το Tiracanchi είναι ένα μικρό χωριό στα βουνά, και το 25% από τα παιδιά μιλούν μόνο τη μητρική τους γλώσσα. Το  82% των πατέρων τους ήταν γεωργοί ή κτηνοτρόφοι, και μόνο το 46% είχε ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι εκπαιδευτικοί, καθώς κανένας από τον τοπικό πλυθυσμό δεν είναι αρκετά εκπαιδευμένος για να διδάξει και κανείς από τους καθηγητές της πόλης δε θέλει να έλθει σε αυτή την απομακρυσμένη περιοχή για να διδάξει με πολύ λίγα χρήματα.

 Βornago College, Ολλανδία
Αυτό το Γυμνάσιο στην Ολλανδία είναι ένα κλασικό γυμνάσιο με τα παιδιά να απολαμβάνουν την ώρα της Γυμναστικής με διάφορα σπορ στο γκαζόν του σχολείου. 

Σχολείο στη Μαδρίτη της Ισπανίας

Τα παιδιά σε αυτό το σχολείο που διδάσκονται τη μέθοδο Suzuki, σε συνδυασμό με τη Φιλαρμονική της Μαδρίτης. Λόγω της υπογεννητικότητας στην Ισπανία, πολλά σχολεία απειλούνται με κλείσιμο. 
Δημοτικό Seaham, στο County Durham

Το σχολείο Jessore στο Μπαγκλαντές

Δ
εν  πρόκειται για μια στρατιωτική σχολή, όπως φαίνεται στην εικόνα, αλλά αυτή είναι η στολή τους. Το σχολείο είναι πολύ αυστηρό και πειθαρχημένο και τα περισσότερα αγόρια θέλουν να γίνουν γιατροί ή δικηγόροι. 

 Kuramo Junior College, στο Λάγος της Νιγηρίας

Γυμνάσιο  Min-Sheng στο Ταϊπέι, Ταϊβάν

Οι μαθητές αφού γευμάτισαν όλοι μαζί στην τάξη με το δάσκαλό τους, κάθισαν στα θρανία τους και πήραν έναν υπνάκο για 30 λεπτά. Ήταν σαν ένα μάθημα που προορίζεται μόνο για ύπνο, αφού είναι μέρος της κουλτούρας τους!  Στη συνέχεια, πήραν φρέσκο ​​αέρα 10 λεπτά με τα πόδια στην αυλή και μετά άρχιζαν πάλι το μάθημα. 

 Σχολείο Escuela Primaria Angela Landa στην Παλιά Αβάνα, Κούβα

Εκπαιδευτικό Συγκρότημα στη Ντόχα, Κατάρ

 Σχολείο για "high class" μαθητές στην Αγία Πετρούπολη, Ρωσία 

Πηγή: Guardian  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου